Erhverv

Nordic Aviation Capital ejer nu 500 fly - og tjener rekordmange penge

Den hæsblæsende vækst fortsætter i Nordic Aviation Capital, som netop har modtaget sit fly nummer 500 og fremlagt imponerende regnskabstal.

Martin Møller Nielsen stiftede Nordic Aviation Capital i 1990 og valgte i 2015 at sælge over halvdelen af sit livsværk i en handel til en værdi af mere end 10 mia. kr. Foto: Ole Joern/Redstar

Det danske flyselskab Nordic Aviation Capital (NAC) fortsætter med at vokse i en sådan grad, at selskabet nu har rundet endnu en millepæl.

NAC, der er stiftet af flymilliardæren Martin Møller Nielsen, har netop tilføjet fly nummer 500 til sin flåde. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed udbygger NAC sin position som verdens største selskab inden for flyleasing.

Samtidig har NAC åbnet sit nye hovedkontor i Irland og fremlagt regnskabstal for første halvår af regnskabsåret 2019/20. De viser et overskud på 660 mio. kr. - det højeste i selskabets 30-årige historie.

»Første halvår af regnskabsåret har været travlt for NAC med mange spændende udviklinger i hele virksomheden,« udtaler adm. direktør Søren M. Overgaard i pressemeddelelsen.

Han kalder det »en betydelig milepæl,« at NAC nu har rundet en flåde på 500 fly. Flytningen til Irland skal ifølge direktøren gøre det muligt at realisere selskabets ambitioner om global vækst.

Martin Møller Nielsen stiftede NAC i 1990, og 25 år senere blev han milliardær på sit livsværk. Det skete i 2015, da han solgte over halvdelen af NAC til kapitalfonden EQT og Lego-pengetanken Kirkbi.

I dag er Martin Møller Nielsen blandt Danmarks 10 rigeste, og han er fortsat involveret i NAC som bestyrelsesformand.

NAC råder over verdens største flåde af små turboprop-fly, men har de senere år satset massivt på større regionale jetfly. Selskabets største marked er Europa efterfulgt af Asien, og kunderne tæller blandt andre British Airways, Air France og Lufthansa.

BRANCHENYT
Læs også