Erhverv

Gas-direktør stopper efter 25 år

Per Offersen, der har stået i spidsen for Kosan Gas i et kvart århundrede, går på pension.

Foto: Hansen Bjørn Stig/Polfoto

Er man én af dem, der på en varm sommerdag kan finde på at hive gasgrillen frem forud for en lys aften med grillpølser, koteletter og godt selskab, har man helt sikkert stiftet bekendtskab med virksomheden Kosan Gas, der står bag de letgenkendelige gule gasflasker, som man tilkobler grillen.

Nu træder Per Offersen, der i 25 år har været adm. direktør i gas-virksomheden, tilbage og går på pension. Det oplyser Kosan Gas i en pressemeddelelse.

Per Offersen blev adm. direktør for den danske gren af virksomheden i 1995, som dengang var ejet af energigiganten BP og gik under navnet BP Gas, efter at han havde været økonomichef siden 1986. I 2003 fik han ledelsesansvaret for hele Nordeuropa.

Kosan Gas er Nordens førende leverandør af gasflasker og havde i regnskabsåret 2017/2018 en omsætning på godt 310 mio. kr. Nettoresultat endte i samme periode på omtrent 16,2 mio. kr. I dag er virksomheden ejet af den amerikanske koncern UGI International.

Han bliver afløst af englænderen Beth Reid, der fremadrettet skal stå i spidsen for både Kosan Gas og AvantiGas, som begge er ejet af UGI International. Dirigentstokken bliver givet videre med ro i sindet, udtaler Per Offersen.

»Jeg er stolt over at kunne se tilbage på en periode, hvor både Kosan Gas og gasbranchen generelt har opnået store og betydningsfulde resultater – ikke mindst takket være de dedikerede kolleger, jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde med gennem årene. Nu overlader jeg trygt roret til andre kræfter,« siger han.

Gas-virksomheden har leveret gas til nordiske forbrugere i mere end 90 år, og virksomhedens nordiske hovedkontor ligger i Viby ved Aarhus.

BRANCHENYT
Læs også