Erhverv

Lars Tvede smidt ud af Nordic Eye

Han har fået sin kontrakt revet over og skal sælge sine kapitalandele, skriver Børsen.

Lars Tvede er fortid i venturefonden Nordic Eye, som han var med til at stifte.

Mens den ene af stifterne bag venturefonden Nordic Eye, Peter Warnøe, er ved at blive undersøgt i forbindelse med anklager om muligt underslæb og misbrug af penge, er fondens anden stifter, Lars Tvede, blevet fyret.

Det skriver Børsen.

I en intern mail, som Børsen er i besiddelse af, meddeler bestyrelsesformand Niklas Holck, at Peter Warnøe og fungerende adm. direktør Michael Tandrup har besluttet at hælde Lars Tvede helt ud af selskabet.

»Når valget står mellem Lars (Tvede, red.) på den ene side og Peter (Warnøe, red.) og Michael (Tandrup, red.) på den anden, er jeg slet ikke i tvivl. Jeg står 100 pct. bag beslutningen om at opsige samarbejdet med Lars,« skriver Niklas Holck i mailen ifølge Børsen.

Lars Tvede, der ifølge Nordic Eyes formand har modarbejdet venturefondens arbejde, skriver i en mail til Børsen, at han ikke er overrasket over afskedigelsen.

Afskeden med Lars Tvede er blot den seneste i en lang række dramatiske sager, som har præget Nordic Eye. I orkanens øje har dog ikke stået Lars Tvede, men derimod Peter Warnøe.

Tilbage i september kom det frem i Børsen, at Peter Warnøe i årevis har brudt loven ved at trække mindst 20 mio. kr. ud af sine private selskaber som ulovlige aktionærlån.

Han er efterfølgende blevet politianmeldt.

En lang række forhold i venturefonden Nordic Eye er nu i gang med at blive undersøgt. I mellemtiden har en række nøglefolk forladt fonden. Heriblandt SAS-formand Carsten Dilling, Maj Invest-medejer Jeppe Christiansen og bestyrelsesformand Hans Henrik Klovborg.

Læs også