Erhverv

Henrik Poulsen har forgyldt aktionærerne - men gik ned i løn

Henrik Poulsens lønpakke er faldet en smule, men topchefen har alligevel haft gavn af Ørsteds paraboliske stigning i 2019.

Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted. Foto: Martin Lehmann

Ørsted-topchef Henrik Poulsen måtte tage til takke med en mindre lønpakke i fjor, selvom han igen-igen var med til at forgylde sine investorer og slog størstedelen af sine kolleger i C25-indekset.

Det fremgår af en vederlagsrapport, som Ørsted har offentliggjort i forbindelse med sit årsregnskab.

Siden børsnoteringen i 2016 har Ørsted med Poulsen i spidsen leveret et afkast på mere end 200 pct., og alene inden for det sidste år er aktien strøget 60 pct. i vejret.

Med en lønpakke på 16,7 mio. kr. går Ørsted-topchefen ikke sulten i seng, men han halter fortsat et stykke efter sine topchef-kolleger, selvom han målt på afkast har givet stort set samtlige baghjul.

Ifølge en undersøgelse fra advokathuset Gorrissen Federspiel havde en topchef i en dansk C25-virksomhed i gennemsnit en lønpakke på 20,3 mio. kr. i 2018, mens tallene for 2019 endnu ikke er offentliggjort, da regnskabssæsonen kun akkurat er skudt i gang.

Henrik Poulsens lønpakke faldt ca. 600.000 i 2019, selvom topchefen ramte både de finansielle mål for Ørsted - der overgik forventningerne - såvel som de individuelle mål, bestyrelsen har opsat.

Til gengæld betød et tragisk dødsfald på Avedøreværket, at Henrik Poulsen såvel som finansdirektør Marianne Wiinholt ikke nåede det mål for sikkerhed i koncernen, som bestyrelsen har opsat.

Selvom Henrik Poulsens løn er under gennemsnittet blandt topcheferne i C25-indekset, har Ørsted-chefen også haft stor glæde af den værdistigning, der er kommet ejerne til gode.

Både Poulsen såvel som Wiinholt er både før og efter børsnoteringen blevet tildelt aktiebonusser.

Ørsted-aktiens kraftige stigning har øget værdien af den del af lønpakken betragteligt.

Mens Ørsteds lønpakke til Henrik Poulsen kostede firmaet 16,7 mio. kr. i 2019, var kontantværdien for Henrik Poulsen på 21,4 mio. kr. som følge af bl.a. aktiestigningen.

Samlet set ejer Ørsted-chefen i dag 144.798 aktier i den grønne energikæmpe, som med dagens kurs er knap 110 mio. kr. værd.

Godt 70 pct. af værdien skyldes ifølge Ørsted kursstigningen.

BRANCHENYT
Læs også