Erhverv

Medier: Danmark jagter verdens største banker i udbyttesag

Danmark er i angiveligt i hælene på blandt andet Goldman Sachs og Deutsche Bank i udbyttesag, skriver flere medier

Arkivfoto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Goldman Sachs, Deutsche Bank og Northern Trust er tilsyneladende blandt de internationale banker, som Skattestyrelsen kræver 900 mio. kr. fra.

I sidste uge oplyste Skattestyrelsen, at der er rejst erstatningskrav mod yderligere ni udenlandske banker i sagen om udbytteskat.

Nu skriver Børsen og DR, at der blandt andet er tale om store, internationale banker som Goldman Sachs og Deutsche Bank. Skattestyrelsen ønsker dog ikke at sætte navn på bankerne.

Ifølge DR og Børsens oplysninger kræves det fulde beløb på knap 900 mio. kroner betalt tilbage fra den amerikanske bank Northern Trust, der har fungeret som såkaldt depotbank for HOOPP.

Det vil sige, at det var Northern Trust, der sørgede for, at de danske aktier stod registreret som ejet af HOOPP i en kort periode, og derfor deler banken ansvaret med pensionskassen, ifølge de danske myndigheder.

De øvrige otte banker har alle angiveligt haft roller i aktiekarrusellen, der flyttede aktierne fra skattepligtige investorer over til HOOPP, som kunne få udbytteskatten refunderet på grund af en skatteaftale mellem Danmark og Canada, der betyder, at canadiske pensionsselskaber ikke skal betale dansk udbytteskat.

Her lyder det højeste krav på ca. 224 mio. kroner, og det er rettet mod den amerikanske bank Citi. Det næsthøjeste krav på ca. 190 mio. kroner er rettet mod Goldman Sachs, mens kravet mod ligeledes amerikanske Morgan Stanley lyder på ca. 170 mio. kroner.

Tyske Deutsche Bank har modtaget et krav på ca. 160 mio. kroner, mens kravet rettet mod schweiziske UBS er på ca. 70 mio. kroner.

Desuden er der rejst krav mod britiske Barclays, amerikanske Bank of America/Merrill Lynch og canadiske Bank of Nova Scotia i niveauet ca. 14-20 mio. kroner.

Ingen af bankerne har ønsket at kommentere oplysningerne.

BRANCHENYT
Læs også