Erhverv

Tysk bilgigant venter "signifikant" vækst i driften i 2020

Den tyske bilgigant Daimler forventer en markant vækst i driftsresultatet i 2020, hvor resultatet på EBIT-niveau signifikant ventes at overstige det i 2019.

Daimler forventer en markant vækst. Foto: Daimler.

Det fremgår af årsregnskabet for 2019 fra bilgiganten, der producerer biler under brandet Mercedez-Benz.

Med til historien hører dog, at driftsresultatet faldt betydeligt sidste år. Her faldt EBIT-resultatet til 4,3 mia. euro fra 11,1 mia. euro året før.

Det blev blandt andet tynget af udgifter til den såkaldte dieselgate, der omhandler fusk med data for, hvor meget dieselbiler forurenede.

- Selv om vores resultater i 2019 viste en igangværende stærk kundefterspørgsel på vores attraktive produkter, kan vi ikke være tilfredse med vores bundlinje, siger bestyrelsesformand Ola Källenius i en kommentar.

- Fremtiden for Daimler ligger inden for CO2-neutral mobilitet samt i konsistent digitalisering og udlevningen af det fulde potentiale i vores produkter og processer, lyder det.

For at frigøre penge til omstillingen til elektriske biler sænker Daimler sit udbytte til 0,90 euro per aktie fra 3,25 euro per aktie året før. Det var mindre end ventet blandt analytikerne, der ventede 1,30 euro per aktie ifølge Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også