Erhverv

Aston Martin sætter rekord i speciel disciplin

Den kommende 2021 Aston Martin Vantage convertible sætter ny rekord for op- og nedfældning af foldetag.

2021-udgaven af Aston Martin Vantage roadster kan klare 0-100 på bare 3,7 sekunder og har en topfart på 305 km i timen - med taget oppe. foto: Aston Martin.

Når tiden er vigtig, kommer Aston Martin til undsætning med sit nye foldetag til den kommende Vantage-model, som sendes ud på vejene næste år.

Den normale industristandard for at få et foldetag til at pakke sig sammen, så bilen kan blive en åben sportsvogn, er omkring 14 sekunder.

Men Aston Martin præsenterer nu en kaleche, der kan enten sættes op eller lægge sig på sin plads i rummet bag sæderne på blot 6,7 sekunder, skriver Bloomberg.

Til sammenligning kræver taget på en BMW i8 15 sekunder og Porsche 911 12 sekunder. Den nye Aston Martin slår endog Ford Mustang, der folder sit tag på 7 sekunder.

Til sammenligning skal Aston Martin DB11 Volante bruge 14 sekunder.

Det er et specialfremstillet materiale, der smyger sig over en meget kompakt ”Z-folde”-mekanisme, som er årsagen til den hurtighed, taget kan køre op og ned på.

Taget kan køre op og ned, mens bilen kører med en hastighed på op til 50 km i timen.

Selv når taget er nede, ligger det foldet så godt sammen dybt i bilen, at det giver plads til, at man kan have en standard golfbag og lidt tilbehør liggende i bagagerummet.

Prisen for en Vantage begynder på 146.00 dollar - knap 1 mio. kr. - med manuel gearkasse, mens roadster'en i USA kommer til at have en startpris på 1,1 mio. kr. eller 161.000 dollar.

Prisen bliver betydeligt højere, hvis man har specielle ønsker om personlig tilretning samt ekstraudstyr.

BRANCHENYT
Læs også