Erhverv

Tiger Woods overvejer at forlade PGA Touren

48 af verdens bedste golfspillere kan fremover komme til at dyste i en mere eksklusiv liga med Formel 1 som forbillede. Det mest eftertragtede navn er tilsyneladende fristet.

Tiger Woods efter sejren i Tour Championship i Atlanta i 2018. Foto: John Amis/AP

Golfikonet Tiger Woods er efter alt at dømme fristet til at forlade den amerikanske PGA Tour til fordel for en mere eksklusiv liga.

Anderledes kan den 15-dobbelte majorvinders svar på et direkte spørgsmål nærmest ikke fortolkes, for i optakten til weekendens turnering, Genesis Invitational i Californien, er Tiger Woods blevet bedt om at forholde sig til det stort iscenesatte udbryderstunt Premier Golf League.

Det skriver The Guardian.

Anført af den internationale investeringsmuskel Raine Group med kontorer i New York, London og Shanghai vil initiativtagerne til Premier Golf League forsøge at hive 48 af verdens absolut bedste spillere væk fra de eksisterende tours for at danne en overbygning i stil med Formel 1.

Premier Golf League kommer efter planen til at bestå af 18 turneringer a’ 54 huller med en samlet præmiesum på 240 mio. dollars, hvilket forlængst har fået PGA Tour såvel som European Tour til at advare spillerne om, at de ikke kan stille op begge steder og derfor må vælge side.

Alligevel afviser Tiger Woods ikke tanken om at lade sig indskrive i Premier Golf League, der agter at tee’e bolden op til sit første slag i 2022.

»Har jeg modtaget en personlig opfordring? Ja, det har jeg, og mit hold dvæler ved detaljerne og forsøger at finde ud af det hele,« siger den 44-årige superstjerne, der estimeres at have en formue på 800 mio. dollars.

Han kalder tanken om en ny turneringsform for en naturlig evolution.

»Idéer som denne vil blive realiseret på et eller andet tidspunkt, hvad enten det sker nu eller i fremtiden,« konstaterer Tiger Woods.

Selv om han langt fra er så stærk som tidligere og tilmed er blevet plettet af en sexskandale og skilsmisse, kan det stadig aflæses tydeligt på seertallene, om Tiger Woods optræder på leaderboardet eller ej, så derfor står og falder Premier Golf League formentlig med hans deltagelse.

BRANCHENYT
Læs også