Erhverv

Ketchupkoncerns indtjening overrasker positivt

Foto: Martin Lehmann

Fødevarevirksomheden Kraft Heinz kom på de øvre regnskabslinjer lidt dårligere end ventet gennem fjerde kvartal af 2019, mens indtjeningen omvendt overraskede positivt.

Omsætningen endte i kvartalet på 6,5 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en toplinje på 6,6 mia. dollar.

Længere nede i regnskabet var der dog mere at smile over for analytikerne, da den ordinære indtjening per aktie endte på 72 cent mod ventet 68 cent blandt analytikerne.

Topchef Miguel Patricio kalder regnskabsåret for skuffende - selv om Kraft Heinz levede op til det, som de havde stillet investorerne i udsigt:

- Vi har taget drastiske midler i brug gennem de seneste seks måneder for at reetablere sigtbarheden og kontrollen over virksomhed.

- Og vi er fortsat overbevidste om, at Kraft Heinz har potentiale til at opnå "best-in-class" finansielle resultater, som vi begynder at transformere vores kapaciteter og lave nødvendige investeringer i vores brands baseret på dyb forbrugerindsigt, lyder det fra topchefen.

I formarkedet falder Kraft Heinz-aktien 0,1 pct. til 30 dollar.

BRANCHENYT
Læs også