Erhverv

Tesla er presset i solcellesatsning

Bilproducenten vil oppe sin solcellesatsning efter et skuffende 2019 for virksomhedens solenergi.

Tesla-aktien har strøget til vejrs den seneste tid, og nu skal der for alvor gang i solcelleproduktionen hos bilproducenten. Foto: Chris Pizzello // AP/ Jyllands-Posten

På det seneste har det set ret så fint ud for Tesla, hvor aktien har strøget til vejrs de seneste par uger og er tredoblet siden oktober, men når det kommer til bilproducentens energiforetagende, så har det ikke været helt så imponerende. Det skal der laves om på i 2020, hvor den administrerende direktør, Elon Musk, for alvor vil have gang i solcellerne.

Det skriver CNBC.

Selv med en rekord i fjerde kvartal for sin forretning inden for solenergi og opbevaringssystemer faldt Teslas energiindtægter med over 24 millioner dollars i 2019. Et fald, der kom efter flere fyringsrunder, der startede i 2018. Ifølge CNBC står energiafdelingen for 6,2 pct. af Teslas indtjening.

Og nu skal der altså for alvor gang i solcelleforretningen hos Tesla. Søndag skrev Elon Musk, at produktionen af solcelletag skal øges i USA.

Musk skrev i samme ombæring på Twitter, at han »ser frem til en international udvidelse senere i år«.

Tesla købte i 2016 solcelleproducenten SolarCity. Noget der siden var voldt ham problemer, da aktionærer i Tesla har valgt at sagsøge Musk for opkøbet, som de mener var en ”redningsplan” for at redde Musks fætre, der startede SolarCity.

Det forventes at retssagen begynder i marts.

Læs også