Erhverv

Apple Pay suser forbi Mobilepay på antal betalinger

Mobilepay erkender, at Apple Pay vækster hurtigere, men vurderer ifølge Børsen ikke, at man har tabt kunder til konkurrenten. Foto: Jens Dresling

Den amerikanske betalingstjeneste Apple Pay overhalede for tre måneder siden Mobilepay som danskernes foretrukne betalingsmiddel i de fysiske butikker.

I dag er antallet af betalinger med den amerikanske tjeneste dobbelt så stort, viser tal for kundernes betalingsmønstre i Jyske Bank ifølge Børsen.

- Ser man kun på betalingen i de fysiske butikker, så er der to Apple Pay-betalinger for hver Mobilepay-betaling, fortæller bankdirektør i Jyske Bank, Peter Schleidt, til Børsen.

Og selv om Mobilepay overordnet klarer sig bedre på netbetalinger, kan selskabet ikke følge med, når alle transaktioner lægges sammen.

Mobilepay erkender, at Apple Pay vækster hurtigere, men vurderer ifølge Børsen ikke, at man har tabt kunder til konkurrenten.

- Jyske Banks Apple Pay-tal indikerer, at danskerne fortsat ret massivt flytter en stigende del af deres transaktioner over på mobilen. Det må være konklusionen, fordi Mobilepay ligeledes oplever massiv vækst, siger Torben Gamst, direktør for Mobilepay i Danmark, til Børsen.

Den danske betalingstjeneste understreger samtidig, at den fortsat er den eneste løsning, der kan benyttes i alle betalingssituationer - herunder ved indsamlinger, gavekort og private betalinger.

BRANCHENYT
Læs også