Erhverv

Lagkagehuset-stifter og tidligere håndboldinvestor indtager bestyrelsen i tabsramt nanoselskab

Det tabsramte nanoselskab Act.Global får Lagkagehusets stifter Ole Kristoffersen og tidligere håndboldinvestor og Dagrofa-chef Brian Mollerup i bestyrelsen. Brian Mollerup er ny formand.

Ole Kristoffersen, medstifter af Lagkagehuset, er trådt ind i bestyrelsen hos Act.Global sammen med Brian Mollerup. Foto: Lærke Posselt.

Lagkagehusets medstifter Ole Kristoffersen rykker tættere på investeringen i det tabsramte nanoselskab Act.Global. Han indtræder nemlig i bestyrelsen. Her får han desuden selskab af den tidligere håndboldinvestor og Dagrofa-chef Brian Mollerup, som frem over skal overtage posten som bestyrelsesformand for Act.Global.

Det bekræfter Kromann-Reumert-advokat Jens Blomgren-Hansen, som var dirigent på selskabets generalforsamling den 29. januar 2020.

Lagkagehusets medstifter Ole Kristoffersen tjente millioner, da han solgte bagerkæden, og en del af pengene har han ifølge flere medier investeret i Act.Global, hvor han altså nu indtræder i bestyrelsen.

Den nye formand, Brian Mollerup, er måske bedst kendt i den brede offentlighed som manden, der sammen med håndboldstjernen Anja Andersen stod bag håndboldholdet Slagelse Dream Team. Derudover har han i en årrække indtaget en række chefstillinger inden for Dagrofa-koncernen, bl.a. som adm. direktør for først Spar i Danmark og senere Dagrofa/Superbest.

De to erhvervsmænd indgår i selskabets bestyrelse sammen med selskabets ejer og adm. direktør Carsten Jensen og selskabets operationelle direktør Geza Balint.

Act.Global har udviklet et rengøringsprodukt, Act Cleancoat, som indeholder titaniumdioxid og angiveligt kan dræbe bakterier og vira over et helt år, hvis man sprøjter det ud på en overflade. Mekanismen aktiveres af sollyset, og så kan man nøjes at gøre overfladen rent med saltvand.

Selskabet er kommet i medierne rampelys, efter at teknologiselskabet overraskede investorerne med et underskud på 121 mio. kr. Ledelsen havde ellers kort forinden lovet sine investorer millionoverskud.

Det trecifrede milliontab bundede blandt andet i, at virksomheden havde bogført indtægter fra partnerne, som der efterfølgende viste sig ikke at være dækning for.

Finans, Børsen og Ekstra Bladet har i kølvandet på Act.Globals choktab afdækket alt fra rod i regnskaberne på grænsen til det ulovlige til mystik om indtægter og værdiansættelser.

Finans har bl.a. sat spot på selskabsledelsen og beskrevet, hvordan Carsten Jensen tilsyneladende har været på kant med selskabsloven, i og med at han har fungeret som både adm. direktør og bestyrelsesformand. Bl.a. udfyldte han tilsyneladende begge funktioner, da selskabet aflagde regnskab for 2018/2019.

BRANCHENYT
Læs også