Erhverv

Bavarian Nordic ramt af nyt underskud - men ser stor omsætningsvækst i 2020

Selskabet forventer en omsætning på næsten 2 mia. kr. i år, viser nyt årsregnskab.

Der er fuld fart i salget hos Bavarian Nordic. Foto: Carsten Andersen

Selv om Bavarian Nordic kommer ud af 2019 med røde tal på bundlinjen, forudser biotekselskabet en kraftig vækst i toplinjen i år.

Bavarian skønner, at omsætningen i 2020 vil stige til 1,9 mia. kr., hvilket vil være en markant vækst sammenlignet med 2019, hvor omsætningen landede på 662 mio. kr.

Det viser det årsregnskab, som Bavarian har offentliggjort torsdag morgen.

Det er købet af vaccinerne Rabipur/RabAvert og Encepu, som Bavarian købte af britiske Glaxosmithkline i en handel offentliggjort tilbage i oktober 2019, som forventes at være motoren bag vækststigningen.

»Købet af Rabipur/RabAvert og Encepur vil have væsentlig positiv effekt på Bavarian Nordics omsætning, eftersom vaccinerne vil blive den primære indtægtskilde. I 2019 bogførte Glaxosmithkline indtægter på ca. 1.490 mio. kr. fra kombineret salg af de to vacciner,« skriver Bavarian Nordic i regnskabet.

Bavarian Nordic kommer ud af året med et negativt driftresultat på 271 mio. kr., mens bundlinjen viser et underskud på 347 mio. kr.

I 2020 forventer Bavarian Nordic, at driften vil vise et plus på 675 mio. kr., viser årsregnskabet.

Desuden meddeler Bavarian Nordic, at selskabet planlægger at gennemføre den allerede udmeldte fortegningsemission i første halvår af 2020. Emissionen skal finansiere købet af Rabipur/Rabavert og Encepur, som Bavarian betalte Glaxosmithkline knap 2,3 mia. kr. for.

I perioden 2020-2025 er det som en del af købsaftalen aftalt, at der skal falde yderligere betaling til Glaxosmithkline, så den samlede købspris for de to vacciner lander på næsten 500 mio. euro svarende til knap 6 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også