Erhverv

Jim Hagemann Snabe sætter rekord for formandshonorar

Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, sætter med et honorar på 7 mio. kr. en ny standard for aflønning af en bestyrelsesformand.

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk, fik sidste år et rekordhonorar på 7 mio. kr. Foto: WEF/Sikarin Thanachaiary

Jim Hagemann Snabe fik sidste år et honorar på 7 mio. kr. for sin rolle som bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk. Det fremgår af en særlig vederlagsrapport, som før første gang kaster lys over aflønningen af topledelsen i landets største virksomhed.

Med en løn på 7 mio. kr. overgår Hagemann Snabe langt resten af feltet. Finans’ opgørelse af formandshonoraret i 20 af landets største virksomheder viser, at Novo Nordisk’ formand, Helge Lund, er den højest aflønnede efter Hagemann Snabe med et honorar på 3,1 mio. kr. efterfulgt at Danske Banks Karsten Dybvad, der sidste år fik 2,6 mio. kr.

Honoraret til bestyrelsesformanden inkluderer arbejde i komiteer og alle andre yderligere opgaver, lyder det i Mærsks vederlagsrapport.

Mærsks topchef, Søren Skou, fik en årsløn på 38 mio. kr., og er dermed også med i eliten blandt løn til topchefer, kun overgået af Lundbeks Deborah Dunsire, Novo Nordisks Lars Fruergaard Jørgensen og Carlsbergs Cees ’t Hart.

Navn

Formandshonorar, mio. kr.

Jim Hagemann Snabe, A.P. Møller-Mærsk

7,0

Helge Lund, Novo Nordisk

3,1

Karsten Dybvad, Danske Bank

2,6

Bert Nordberg, Vestas

2,2

Per Wold-Olsen, GN Group

2,0

Flemming Besenbacher, Carlsberg

1,9

Jørgen Buhl Rasmussen, Novozymes

1,8

Jukka Pertola, Tryg

1,7

Dominique Reiniche, Chr. Hansen

1,6

Lars Rasmussen, Lundbeck

1,6

Peder Tuborgh, Pandora (nu fratrådt)

1,5

Lars Rasmussen, Coloplast

1,4

Peter Schütze, Simcorp

1,2

Thomas Thune Andersen, Ørsted

1,1

Niels B. Christiansen, Demant

1,1

Steen Riisgaard, ALK Abello

1,1

Jens Bager, Ambu

1,1

Bo Rygaard, Netcompany (fra juni 2019)

0,7
FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også