Erhverv

Byggeveterans husfirma sendt til tvangsopløsning

Bülow Huse har de seneste år tabt mange millioner. Nu er flere af koncernens selskaber sendt til tvangsopløsning.

Bülow Huse fra Hørsholm er nu sendt til tvangsopløsning.

Karsten Bülow har i over 40 år bygget huse til mange danskere.

Men nu har han måttet se flere af sine virksomheder blive sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen. Heriblandt holdingselskabet, der har seks datterselskaber under sig.

Ét af datterselskaberne er Bülow Huse, som også er sendt til tvangsopløsning. Bülow Huse laver arkitekttegnede huse og har i de seneste tre offentliggjorte regnskaber tabt sammenlagt over 30 mio. kr.

Sådan er reglerne
  • Fristen for indsendelse af årsregnskab til Erhvervsstyrelsen er fem måneder efter regnskabsårets udløb
  • Børsnoterede selskaber og statsligt ejede aktieselskaber har en frist på fire måneder
  • Hvis fristen overskrides, sker der nedenstående
  1. Erhvervsstyrelsen sender et brev til virksomhedens digitale postkasse med krav om indsendelse af regnskabet
  2. Virksomheden får en ny frist på otte dage til at indsende regnskabet. Hvis denne ikke overholdes, pålægges der en afgift
  3. Desuden får virksomheden i brevet en frist på fire uger. Hvis den frist overskrides, kan Erhvervsstyrelsen uden varsel sende virksomheden til tvangsopløsning ved skifteretten
  • Afgiften pålægges personligt hvert medlem af virksomhedens øverste ledelse. For hvert medlem er afgiften 500 kr. for den første påbegyndte måned, 2.000 kr. for den anden påbegyndte måned og 3.000 kr. for den tredje påbegyndte måned

Over for Licitationen fortæller Karsten Bülow, at tvangsopløsningerne skyldes manglende indsendelse af det seneste årsregnskab, og at Bülow Huse dermed ikke lukker.

»Kig på det på mandag. Lige nu er vi på vej til at indsende det, men der er en frist til at få det indsendt, og den overholder vi. Jeg har ikke flere kommentarer,« siger han til Licitationen og fortæller, at hans bogholderi har været ramt af sygdom.

Erhvervsstyrelsen bekræfter, at tvangsopløsningen skyldes manglende indsendelse af årsregnskab. Styrelsen har givet Finans aktindsigt i brevet, hvori Bülow Huse advares om tvangsopløsningen.

»Hvis Hvis vi ikke har modtaget jeres årsrapport senest den 13-02-2020, vil vi uden yderligere varsel anmode skifteretten om at tvangsopløse virksomheden,« står der i brevet fra Erhvervsstyrelsen, som blev sendt i midten af januar.

I det seneste regnskab fra 2017/2018 var der så meget rod i Bülow Huses økonomi, at revisoren gav regnskabet en såkaldt manglende konklusion.

Simpelthen fordi selskabet ad flere omgange havde omlagt registreringssystemer og i den forbindelse havde rekonstrueret igangværende og afsluttede byggesager.

»Dette medfører usikkerhed ved opgørelse af kostprisen på de enkelte enheder, ligesom det har medført, at det ikke er muligt at vurdere, om praksis for hensættelse til garantiforpligtelse er forsvarlig,« skrev revisoren i sin påtegning af regnskabet.

Udover det kunne revisoren berette om overtrædelser af bogføringsloven og væsentlig usikkerhed omkring den fremtidige drift af Bülow Huse.

Karsten Bülow har tidligere til Berlingske forklaret, at problemerne med selskabets økonomistyring har skyldtes »dumheder«.

Han var den ene af grundlæggerne bag husfirmaet Bülow & Nielsen, der i 1999 blev solgt til NCC.

BRANCHENYT
Læs også