Erhverv

Danmarks nye Barca-spiller er også ejendomsmatador

Martin Braithwaite er sammen med sin morfar og onkel på vej mod at have en ejendomsportefølje i USA til en værdi af knap 400 mio. kr.

Martin Braithwaite blev torsdag præsenteret som ny Barcelona-spilller. Uden for banen gør han sig som ejendomsinvestor i USA. Foto: Casper Dalhoff

Martin Braithwaite har i denne uge nok været den mest omtalte dansker.

For ud af den blå luft blev den danske fodboldlandsholdsspiller købt af mægtige Barcelona, hvor han nu skal spille side om side med Lionel Messi.

Men uden for fodboldbanen har Martin Braithwaite sammen med sin morfar og onkel gang i noget andet spektakulært. De investerer kraftigt i ejendomme i amerikanske New York og Philadelphia, hvor de foreløbigt har købt fire grunde og vil udvikle 226 lejemål.

Alle lejemål skal i øvrigt indrettes med skandinavisk design og er målrettet studerende og nyuddannede.

Det første af ejendomsprojekterne i Philiadelphia forventes klar til indflytning i efteråret. Når alle fire projekter er færdigbygget, vil ejendomsporteføljen have en værdi af 57 mio. dollars, svarende til knap 400 mio. kr.

Det fortæller Philip Michael, der er Martin Braithwaites onkel og tovholder på ejendomsinvesteringerne. Han har været bosiddende i New York siden 2014 og driver virksomheden New York Equity Group.

»Vores ultimative mål er at skabe en familiearv for næste generation. At have et familie-forretningskonsortium,« siger den 35-årige Philip Michael, der er uddannet journalist fra RUC og har taget en MBA i markedsføring.

Konkret går Philip Michael og Martin Braithwaite sammen efter at forvalte aktiver for mindst 1 mia. dollars gennem en række fonde. Det skal ske inden 2024 med hjælp fra eksterne investorer.

Philip Michael kalder Martin Braithwaite for sin sparringspartner og bedste ven.

»Vi er inde omkring det meste, hvad hinanden laver. Han spiller selvfølgelig fodbold fuldtid, men han er involveret med ideer, strategier, placeringer og nye opkøb,« siger onklen om Barcelona-spillerens rolle i ejendomsinvesteringerne.

Om skiftet til mægtige Barcelona siger Philip Michael, at det ikke rykker ved den daglige drift af deres fælles investeringer.

»Men det er selvfølgelig inspirerende og motiverende. Og det understøtter hele den filosofi, vi altid har levet efter. Nemlig at der ingen begrænsninger er, udover dem vi sætter for os selv,« siger han.

Philip Michael er i sig selv en opsigtsvækkende historie. Han kom i 2014 til USA uden meget på lommen. Først landede han et job som studievært på et bokseprogram på radiokanalen siriusXM, og siden førte journalistkarrieren ham forbi et fast job på ejendomsmediet Bisnow Media.

Her sparede han op til sin første ejendomsinvestering, der blev finansieret gennem hans nystiftede virksomhed New York Equity Group. Efter de første erfaringer med ejendomsinvesteringer, besluttede han sig for at kaste sig over opførsler af ejendomme, og det var her, at nevøen Martin Braithwaite virkelig er kommet ind i billedet som forretningspartner.

Philip Michael er desuden forfatter, klummeskribent hos Forbes og stifter af det digitale medie Wealthlab, der ikke bare leverer artikler og gode råd til iværksættere og ejendomsinvestorer, men også skaber begivenheder, hvor folk kan skabe sig et netværk.

Derudover har Philip Michael stiftet Venturelab, der investerer i nystartede virksomheder med især kvinder i spidsen.

BRANCHENYT
Læs også