Erhverv

Genmabs formand træder tilbage efter syv år - amerikaner bliver ny formand

Mats Pettersson træder tilbage som formand i biotekselskabet, som allerede har fundet en efterfølger i den nuværende næstformand.

Mats Pettersson har været Genmabs bestyrelsesformand siden 2013. Foto: Genmab. Genmab/PR

Genmab skal have ny formand efter den kommende generalforsamling i marts, da Mats Pettersson har besluttet sig for at træde tilbage.

Det oplyser biotekselskabet fredag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Bestyrelsen i Genmab peger på 59-årige Deirdre P. Connelly, som er nuværende næstformand, som kvinden, der skal overtage posten for bordenden.

Mats Pettersson har været Genmabs bestyrelsesformand siden 2013.

»Jeg er ekstremt taknemmelig for Mats stærke lederskab som formand og for hans arbejde med at føre tilsyn med vores mål og strategier og overvåge vores forretnings præstationer de sidste syv år,« siger Jan van de Winkel, der er topchef i Genmab i en børsmeddelelse.

Når Deirdre P. Connelly træder op på formandsposten vil selskabet finde et nyt menigt medlem til bestyrelsen, lyder det i meddelelsen.

Deirdre P. Connelly, der er født i Puerto Rico, men i dag bor i USA, blev valgt ind i Genmabs bestyrelse i 2017.

Hun er tidligere direktør for North America Pharmaceuticals i GlaxoSmithKline og har før det haft en lang karriere i Eli Lilly.

Hun sidder foruden Genmab også i bestyrelsen i blandt andet Macy´s.

74-årige Mats Pettersson mener selv, at han efterlader den danske biotekvirksomhed i en stærk position.

»Genmab har nu alle ressourcerne til at realisere sin vision om at transformere cancerbehandlingen, inklusiv et stærkt finansielt fundament, førende teknologi og medarbejderhold med højt fagligt niveau og dedikation,« udtaler den afgående bestyrelsesformand i meddelelsen til børsen.

Genmab blev stiftet i 1999, og aktien handles i disse dage i rekordniveau omkring 1600 kr. pr. aktie. Over fem år er aktieværdien femdoblet og siden bunden 2011 er den vokset 60 gange i værdi.

BRANCHENYT
Læs også