Erhverv
BREAKING

Storbank indleder jagten på ny topchef

Britiske Barclays er gået på jagt efter den person, der skal stå i spidsen for at genrejse banken.

Britiske Barclays ser ud til at blive den næste i rækken af storbanker, der skifter ud på den absolut øverste plads. Foto: File Photo.

Den britiske storbank Barclays har så småt taget hul på de indledende øvelser til at finde en ny topchef. Det skriver Financial Times henvisning til anonyme kilder.

Ifølge mediet havde bestyrelsen gjort sig de første overvejelser omkring et potentielt skifte, men pludselig blev det ifølge en kilde mere aktuelt.

Det skyldes, at topchef Jes Staley nu undersøges for sin relation til den pædofile og nu afdøde Jeffrey Epstein.

Den historie kom frem tidligere på måneden i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet, hvori det fremgik, at det er det britiske finanstilsyn, FCA, der står bag undersøgelsen.

Ifølge Financial Times har bestyrelsen med Nigel Higgins i spidsen endnu ikke allieret sig med en headhunter, men ifølge avisens kilder tyder det på, at valget falder på enten Spencer Stuart eller Egon Zehnder.

Meldingen kommer, efter at UBS, Credit Suisse og RBC for nylig har fået ny topchef, og HSBC leder efter en ny. ING forventer ifølge avisen at have en ny på plads i løbet af efteråret 2020.

Indtil videre tyder planen i Barclays på, at Jes Staley vil træde tilbage i forbindelse med generalforsamlingen i maj 2021.

BRANCHENYT
Læs også