Erhverv

Laurids Jessens børn laver kæmpe overskud

Erhvervsmanden, der i dag bor i Luxembourg, har en formue på over 500 mio. kr.

Laurids Jessen (tv.) blev kendt som direktør i industrikonglomeratet VT Holding. Foto: Carsten Andreasen.

Den 75-årige erhvervsmand Laurids Jessen, der i sin tid blev styrtende rig på en række succesfulde investeringer i industrivirksomheder, har formentlig ikke fortrudt, at han i 2013 overlod ansvaret for sin formue til sine børn.

I et nyt regnskab fra Laurids Jessens private investeringsselskab, Danebroge ApS, kan han notere en gevinst på 78 mio. kr. Egenkapitalen i selskabet er på over 500 mio. kr.

Laurids Jessen bor i dag i Luxembourg og er ikke længere erhvervsaktiv. Alligevel fortsætter hans pengetank med at vokse.

Det skyldes hans to børn, Ulf Rybjerg Jensen og Lisbeth Rybjerg Beggs, som siden 2013 har stået ved roret i finansmandens investeringsselskab. Med overvejende stor succes.

Godt nok har der været to år med underskud - i 2016 og 2018 - men der er lagt cirka 150 mio. kr. til formuen, siden børnene tog over.

Langt størstedelen af formuen er placeret i værdipapirer, viser det nye regnskab. Men det er ikke på de finansielle markeder, at Laurids Jessen i sin tid etablerede sin formue.

Den 75-årige sønderjyde skabte sig en karriere på at gå ind i nødlidende selskaber og rette dem op. Virksomhedsdoktoren, blev han kaldt.

Laurids Jessen blev kendt som direktør i industrikonglomeratet VT Holding, hvor store bonusser til Laurids Jessen, udløst af frasalg af virksomheder, blev omdrejningspunkt for slagsmål med bl.a. ATP og Danica.

Siden tjente Laurids Jessen flere gange store millionbeløb på investeringer i industrivirksomheder. Bl.a. tjente han over 230 mio. kr. på salget af afløbsvirksomheden Blücher Metal og cirka 70 mio. kr. på salget af papirvirksomheden Schades.

I begyndelsen af 2010 flyttede han sammen med hustruen til Luxembourg, mens selskabet Danebroge forblev i Svendborg. Beslutningen om at give styrpinden videre til børnene forklarede han til Jyllands-Posten således:

»Jeg er en gammel mand, og det bliver man nødt til at erkende en gang imellem. Så jeg syntes, det var på tide, at vi begyndte at skifte pladser. Min søn og min datter er trådt ind i bestyrelsen for et par år siden, og nu begynder vi en stille og rolig start på et generationsskifte,« sagde Laurids Jessen.

Erhvervsmandens børn har tidligere afvist at snakke om resultaterne i Danebroge.

»Vi har ingen kommentarer. Vi vil godt holde det stille og roligt for os selv,« sagde Lisbeth Rybjerg Beggs i 2018 til Fyens Stiftstidende.

BRANCHENYT
Læs også