Erhverv

Olieselskab skrotter tre lobby-organisationer: Uenig i klimapolitikken

Olieselskabet BP viser nu handling og har meldt sig ud af tre forskellige lobbyorganisationer.

Det er ikke ligefrem godt for klimaet, når der udvindes olie. Nu har BP taget et nyt skridt i kampen om at blive CO2-neutral og har meldt sig ud af tre forskellige lobbyorganisationer.  Foto: AP

Olieselskabet BP går nu drastisk til værks og melder sig ud af tre forskellige lobbyorganisationer. Årsagen er den simple, at selskabet og organisationerne er uenige om klimapolitikken.

Det skriver Financial Times.

Udmeldingen fra de tre organisationer, American Fuel and Petrochemical Manufacturers, Western States Petroleum Association og Western Energy Alliance, kommer, efter at BP har gennemgået sit engagement i sine 30 væsentligste organisationer, man er medlem af.

Reaktionen kommer på bagkanten af, at en række både aktionærer og miljøaktivister har kritiseret store energiselskaber for at være medlemmer af organisationer, der direkte modarbejder selskabernes officielle politik om at reducere klimapåvirkningen.

BP oplyser ifølge Financial Times, at der var tale om »markante forskelle« i holdningerne.

»Når der opstår forskelle, vil vi være transparente, men hvis vores synspunkter ikke kan forenes, er vi parate til at lade vores veje skilles,« siger Bernard Looney, adm. direktør i BP, til Financial Times.

BP har som officiel målsætning at forsøge at blive CO2-neutral i 2050.

BRANCHENYT
Læs også