Erhverv

Paven maner til regulering af ansigtsgodkendelse

Vatikanet har slået sig sammen med techgiganterne Microsoft og IBM for at promovere etisk forsvarlig udvikling af kunstig intelligens.

Artiklens øverste billede
Det er ikke første gang, at pave Frans tager standpunkt, når det kommer til moderne teknologi. Foto: Remo Casilli // Ritzau Scanpix

Vatikanet har slået sig sammen med techgiganterne Microsoft og IBM for at promovere etisk forsvarlig udvikling af kunstig intelligens og regulering på bl.a. ansigtsgodkendelse.

Det skriver Reuters.

Det kom frem på en konference fredag, hvor en tale af paven blev læst højt, da pave Frans selv var syg. I talen manede paven til etisk udvikling af algoritmer. Her advarede han om faren ved at bruge kunstig intelligens til at hente data til kommercielt eller politisk formål uden at have det enkelte individ in mente.

»Denne asymmetri, der er ved at nogle få ved alt om os, mens vi ikke ved noget om dem, dæmmer kritisk tænkning og den bevidste udøvelse af egen frihed. Forskellene udvides; viden og velstand samles i et par hænder med alvorlige risici for det demokratiske samfund,« lød meddelelsen fra pave Frans.

I meddelelsen, der var udarbejdet sammen med IBM og Microsoft, blev der også lavet en specifik reference til netop ansigtsgodkendelse.

»Nye former for regulering skal tilskyndes til at fremme gennemsigtighed og overholdelse af etiske principper, især for avancerede teknologier, der har en højere risiko for at påvirke menneskerettighederne, såsom ansigtsgenkendelse.«

Det er ikke første gang, at Vatikanet taler ud omkring teknologi. Pave Frans har tidligere omtalt behov for etik omkring robotteknologi og teknologisk udvikling.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.