Erhverv

OW Bunker-erstatningssag risikerer at smuldre

En ekstern finansieringsaftale, der gav OW Bunkers konkursboere råd til at anlægge tre erstatningssager for samlet 2,2 mia. kr. mod oliehandelsfirmaets tidligere ejer, ledelse og revisor, kan stik imod hensigten ende med at spænde ben for en del af det samlede erstatningskrav. Foto: Mik Eskestad

En ekstern finansieringsaftale, der gav OW Bunkers konkursboere råd til at anlægge tre erstatningssager for samlet 2,2 mia. kr. mod oliehandelsfirmaets tidligere ejer, ledelse og revisor, kan stik imod hensigten ende med at spænde ben for en del af det samlede erstatningskrav.

Det viser dokumenter fra Østre Landsret ifølge Børsen.

Finansieringsaftalen risikerer nemlig at komme i vejen for én af de tre erstatningssager - sagen, hvor kurator Søren Halling-Overgaard kræver 800 mio. kr. i kompensationsbeløb.

OW Bunkers tidligere ejer, kapitalfonden Altor, Altor-partnerne Søren Johansen og Petter Samlin samt selskabets revisor Deloitte kræver, at sagen bliver afvist, fordi den ifølge de sagsøgte er identisk med en anden sag, som Søren Halling-Overgaard anlagde mod parterne i 2016.

Her krævede han dog kun 200 mio. kr. i erstatning - før det lykkedes konkursboerne at skaffe ekstern finansiering hos kapitalforvalteren Lion Point.

- Situationen i den foreliggende sag, hvor sagsøgere på grund af pengemangel med 10 måneders mellemrum har anlagt 2 retssager om ideelle andele af de samme endeligt opgjorte og forfaldne krav, ligner på ingen måde de tilfælde, hvor praksis har anerkendt, at udstykning kan ske lovligt, fremfører advokaterne fra Altor, Thomas Ilsøe Andersen og Rune Derno, for Kammeradvokaten ifølge Børsen.

Søren Halling-Overgaard kræver erstatning på grund af OW Bunkers påståede formålsstridige spekulation i udsving på olieprisen og en ulovlig kredit til problemkunden Tankoil i Singapore.

Det var blandt andet disse forhold, som var medvirkende til oliehandlerens konkurs få måneder efter sin børsnotering, skriver avisen.

Læs også
Top job