Erhverv

112 år gammelt tøjfirma har tabt over halvdelen af overskuddet

Søskendeparret Henrik og Anne Mette Kaufmann tjener færre penge på deres modekoncern Kaufmann, der har butikker rundt om i landet.

For over 100 år siden startede Henrik Kaufmanns farfar en lille butik i Ryesgade i Aarhus. I dag har kæden butikker rundt om i landet og ejes af Henrik Kaufmann sammen med søsteren Anne Mette Kaufmann. Foto: Casper Dalhoff.

Den familieejede modekoncern Axel Kaufmann må se indtjeningen tage et markant dyk.

I et nyt regnskab er over halvdelen af overskuddet forsvundet, og det kommer nok ikke lige foreløbigt op på samme højder som tidligere, lyder det fra ledelsen.

Kaufmann, der står bag de kendte danske tøjkæder Kaufmann og Quint, omsatte i seneste regnskabsår for 524 mio. kr. - en stigning på 3 pct. Men overskuddet efter skat dykkede fra 13 mio. kr. til 5,4 mio. kr.

»Den realiserede bruttofortjeneste og resultat før skat er formindsket som følge af stigende omkostninger,« skriver ledelsen i en kortfattet beretning.

I løbet af regnskabsåret lukkede Kaufmann-koncernen en enkelt butik. I dag er der på landsplan 17 Kaufmann-butikker og 23 Quint-butikker. Derudover driver selskabet to Axel-butikker i København og Aarhus og beskæftiger i alt 289 medarbejdere.

Kaufmann-koncernen er ejet af søskendeparret Henrik og Anne Mette Kaufmann. Det var deres farfar, som i 1908 startede familieforetagendet med en lille butik i Ryesgade i Aarhus.

Tidligere havde den familieejede modekoncern også en anden tøjkæde, Quintess, der solgte pigetøj, og som var en pendant til Quint-kæden.

Men et større millionunderskud fik ejerfamilien til at lukke Quintess og afskedige en lang række medarbejdere.

Selvom Kaufmann-koncernen i en årrække har haft millionoverskud, forudser ledelsen, at indtjeningen ikke lige foreløbigt kommer tilbage på tidligere tiders niveau.

»Der forventes umiddelbart ingen ændring i det generelle forbrugsmønster, og for det kommende regnskabsår forventes kun en beskeden vækst i såvel omsætning som indtjening,« skriver ledelsen i det nye regnskab.

BRANCHENYT
Læs også