Erhverv

Dansk bøfkæde ramt hårdt: »Vores omsætning er halveret«

Coronakrisen smitter af på danske restauranter - heriblandt A Hereford Beefstouw.

Artiklens øverste billede
Den første A Hereford Beefstouw åbnede i 1971. Lars Damgaard er søn af stifteren og har været direktør siden 1988.

Den danske restaurantkæde A Hereford Beefstouw skal ikke kun slås med faldende interesse for store bøffer.

Også den eskalerende corona-epidemi skaber store problemer for bøfkæden og dens 16 restauranter. Det fortæller ejer og direktør Lars Damgaard til Børsen.

»Det er et helt enkelt regnestykke. Vores omsætning er halveret,« siger han.

Antallet af kunder er den seneste tid faldet voldsomt - ikke mindst fordi turisterne udebliver. I Australien, hvor A Hereford Beefstouw har to restauranter, er det ifølge Lars Damgaard »helt slemt.«

Han håber, at bøfkæden kan holde skindet på næsen og undgå et underskud, når regnskabet for 2020 skal gøres op. Men det afhænger af, hvor lang tid der går, før coronavirussen er under kontrol.

I det seneste årsregnskab for selskabet bag A Hereford Beefstouw var der et underskud på 8 mio. kr. - kædens første tab nogensinde.

Det skyldtes bl.a. tab på værdipapirer - som bøfkæden har en pæn del af egenkapitalen placeret i - samt strømningen mod, at flere forbrugere ser med kritiske øjne på oksekød.

Den første A Hereford Beefstouw åbnede i 1971. Lars Damgaard er søn af stifteren og har været direktør siden 1988.

Kæden er gennem årene vokset til nu at udgøre 10 restauranter i Danmark, én i Grønland, én i Sverige og to i Australien.

Derudover driver selskabet bag bøfkæden, Aage Damgaard ApS, også tre kombinerede bryggerier og restauranter samt en kvægfarm i Australien.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.