Erhverv

Butikskæde i milliontab efter hackerangreb

Selskabet bag Bahne har haft sit første underskud i mange år. Det sker, efter at hackerangreb lukkede kædens webshop i to måneder.

Bahne driver 21 butikker landet over. Foto: Jyllands-Posten

Et hackerangreb har kostet selskabet bag Bahne-kæden omkring 10 mio. kr.

Det fremgår af et nyt regnskab fra Bahne Sørensen A/S, der står bag 21 danske butikker med brugskunst, boligindretning og modetøj, men også driver en webshop under Bahne-navnet.

Netop den webshop blev omkring årsskiftet mellem 2018 og 2019 udsat for hackerangreb, der lukkede webshoppen i to måneder.

Hidtil har Bahne endnu ikke italesat den økonomiske effekt af hackerangrebene. Men det er altså nu sket i forbindelse med årsregnskabet, der byder på et underskud på 4 mio. kr.

Det er det første underskud for Bahne Sørensen siden regnskabsåret 2007/2008.

»Den primære årsag til det utilfredsstillende resultat er, at bahne.dk blev udsat for to hackerangreb i første og andet kvartal af regnskabsåret, med nedlukning af webbutikken i to måneder som hovedkonsekvens. Som følge heraf har der været ekstra omkostninger af forskellig karakter,« står der i det nye regnskab fra Bahne, der er ejet af brødrene Jacob og Troels Bahne, som begge er en del af ledelsen.

De ekstra omkostninger beløber sig til 10 mio. kr., og de har været brugt på etablering af ny platform til webshoppen, tabt omsætning og ekstra markedsføringsindsats.

»Koncernens 21 butikker har i regnskabsåret præsteret fornuftigt og over budget og har dermed generelt udvist en tilfredsstillende positiv udvikling, takket være en stor indsats med sortimentsfornyelser og opgraderinger. Underskuddet i koncernen fremkommer således udelukkende på grund af følgerne af de to hackerangreb,« står der i regnskabet.

Omsætningen i Bahne Sørensen faldt i regnskabsåret med lidt over 4 mio. kr. til 412,9 mio.

I indeværende år forventer Bahne Sørensen en forbedring af resultatet. Selskabet beskæftigede i det seneste regnskabsår gennemsnitligt 297 personer.

BRANCHENYT
Læs også