Erhverv

Novozymes fører an på patenter: »Vi er glade for at toppe, men det er ikke på grund af antallet«

Danmark ligger i den absolutte elite, når det handler om at sende patentansøgninger af sted. Helt i toppen befinder enzymkoncernen Novozymes sig.

Thomas Videbæk, koncerndirektør i Novozymes med ansvar for bl.a. forskning og udvikling og forretningsudvikling. Han er iført den stonewash-skjorte, som blev til med daværende Novo Industris nye stonewash-enzym, Denimax omkring 1990. Foto: Stine Bidstrup.

Ingen over, ingen ved siden af. Enzymkoncernen Novozymes er med afstand den virksomhed i Danmark, der sender flest ansøgninger efter Den Europæiske Patentmyndighed (EPO).

»Vi er glade for at toppe, men det er ikke på grund af antallet. Vi er glade, fordi vi kan se, at de patenter, vi får og har fået, er gode patenter. De hjælper os med med at beskytte de markeder, vi er i, men det er også patenter, der hjælper os i forhold til vores produktivitet, og vi kan se, at de hjælper os med at komme ind i nye områder,« siger Thomas Videbæk, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novozymes...

BRANCHENYT
Læs også