Serier

Netsupermarked har indført nyt køsystem - salget er firedoblet

Danskere er begyndt at hamstre dagligvarer - også selvom det er unødvendigt.

Corona rammer verden
Det er ikke kun i netsupermarkedet Nemlig.com, at danskerne er gået shop-amok.

Hvis danskerne handler, som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstraordinært, er der varer nok i de danske dagligvarebutikker.

Alligevel har regeringens beslutning om at lukke Danmark ned i to uger allerede nu fået en hel del danskere til at hamstre.

Onsdag aften var der flere steder ved aftenåbne supermarkeder lange køer for at få lov til at købe ind. Hos netsupermarkedet Nemlig.com stod tusindvis i kø for at komme ind på sitet og bestille varer.

»Alle leveringstidspunkter til i morgen (torsdag) er desværre udsolgt. Samtidig har vi desværre også set os nødsaget til at lukke for bestillinger via app’en, og der kan gå op til et par dage, før vi åbner for den igen,« skrev Nemlig.com på sin Facebook-side.

Nemlig.com, der er ejet af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, oplyser i en presssemeddelelse torsdag morgen, at man har måttet indføre et nyt køsystem, fordi antallet af kunder er steget med 400 pct.

»Flere forbrugere end normalt ønsker at bestille deres dagligvarer online og få dem leveret til hoveddøren kort tid efter. Det har vi kunne mærke på vores hjemmeside, og derfor har vi nu indført et køsystem. Det sikrer, at man kan komme ind på sitet, når det er ens tur,« siger adm. direktør Stefan Plenge.

Han understreger, at Nemlig.com har »mange varer« på lager, og at flere er på vej.

På et pressemøde onsdag aften opfordrede statsminister Mette Frederiksen til, at danskerne ikke begynder at hamstre varer.

»Der er ingen grund til at hamstre. Men jeg har allerede her til aften hørt de første eksempler derpå. Jeg opfordrer til, at man bliver i de almindelige indkøbsvaner. Der er ingen grund til at hamstre derude nu,« sagde Mette Frederiksen.

I en pressemeddelelse skriver Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000, at der er nok dagligvarer til alle, hvis danskerne ikke begynder at hamstre i stor stil. Det har man set i flere andre lande.

I Danmark er der foreløbig kun begrænsede udsving, der kan betyde, at enkelte basisvarer er udsolgt i perioder. Men butikkerne vil løbende få friske forsyninger på alle varegrupper – der kan dog være særlige udfordringer med håndsprit.

Læs også
Top job