Serier

Tivolis direktør: »Vi har prøvet meget. Dette ser ikke godt ud«

Den 176 år gamle forlystelsespark Tivoli har været igennem lidt af hvert, men coronavirus kaster alligevel skygger, som kan blive svære at se sig ud af.

Corona rammer verden
Fra dag et har Nimb-hotellet haft færre bookinger som følge af coronavirus. Konsekvenserne af den globale pandemi kan ifølge administrerende direktør Lars Liebst blive omfattende for Tivoli A/S. Arkivfoto: Philip Davali/Ekstra Bladet

Fredag skulle have været en festdag. For Tivoli A/S har netop leveret historisk rekordregnskab.

I stedet står Tivoli med en coronapandemi, der kaster lange skygger over den planlagte sæsonåbning, og som ifølge administrerende direktør Lars Liebst allerede har haft mærkbar effekt.

»Vi har været her i 176 år og har prøvet meget. Dette ser ikke godt ud,« siger Lars Liebst.

Han ser dog positivt på fremtiden for virksomheden, der har overlevet to verdenskrige, fattig-firserne og 00’ernes finanskrise.

Årsrapport 2019

Tivolis resultat for 2019 er 167,4 mio. kr efter skat. Det er set i forhold til 94,2 mio. kr. i 2018 og 78,5 mio. kr. i 2017 og er samtidig det bedste resultat i forlystelsesparkens 176 år lange historie.

Tivolis egenkapital har i 2019 nået 1.049,8 mio. kr..

Forventningerne til 2020 er i ledelsens beretning ikke udspecificerede grundet coronavirus. Ledelsen skriver, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at give et korrekt estimat for Covid-19’s økonomiske konsekvenser for Tivoli, men at disse drøftes dagligt og vil blive opdateret, når det er muligt.

Kilde: Tivoli

Det betyder dog ikke, at coronavirussen ikke vil sætte spor i Tivolis økonomi. I sidste uge blev arrangementer i Tivolis Koncertsal med over 1.000 tilskuere aflyst. Fra og med onsdag aften har regeringen frarådt forsamlinger på over 100.

»Vi kan mærke det på vores eventforretning. Dem, der har bestilt møder, konferencer, brylupper og fødselsdage aflyser rask væk,« siger Lars Liebst.

Det er på den korte bane. Nimb hotellet har fra dag et set fald i antallet af overnattende gæster. Turisterne svinder, og det kommer til at kunne ses på Tivolis besøgstal på den lange bane.

Omkring 30 pct. af de besøgende er under normale omstændigheder turister fra udlandet. Onsdag aften indførte den amerikanske regering rejseforbud mellem Europa og USA.

»Vi har rigtig mange amerikanske besøgende i sommerperioden. Og man kan forestille sig, at der vil være mange af dem, der aflyser rejser, selv efter Trumps rejseforbud ophører. Den generelle usikkerhed om rejseforholdende i Europa betyder også rigtig meget,« siger Lars Liebst.

Tivolis ledelse har ikke opgivet et egentligt estimat for, hvor store tab, coronavirus vil påføre virksomheden i årsrapporten.

Det er noget, man ifølge Lars Liebst diskuterer dagligt. Men man har vurderet, at de egentlige effekter af pandemien endnu er uvisse.

Lars Liebst giver udtryk for sikkerhed i Tivolis økonomiske robusthed. Ledelsen er dog begyndt at kigge på en nedskalering i antallet af medarbejdere, og på at skrue ned for nye investeringer.

»Men vi er jo også afhængige af, at vi har mange lejere og opstartsvirksomheder i bl.a. restauranterne, som skal kunne klare sig. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi ikke kun kigger på os selv, men også vores samarbejdspartnere,« siger Lars Liebst.

Foreløbigt forsøger man at sikre, at forlystelsesparken kommer til at fremstå som sædvanlig ved sæsonåbning.

»Vi planlægger stadig at åbne den 2. april. Indtil vi planlægger noget andet,« siger Lars Liebst.

BRANCHENYT
Læs også