Erhverv

Airbnbs børsnotering trues af coronavirusudbrud

Coronavirussen er ikke gået udenom Airbnb, som også kan mærke påvirkningen fra virussen. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Airbnb lader til at så tvivl om selskabets børsnotering, da bookinger i europæiske byer og Kina er faldet med 40 pct. efter coronavirussets udbrud.

Det skriver Financial Times.

Under de nuværende omstændigheder er udlejningsportalen hårdt ramt - det skyldes ikke kun turisternes aflyste rejseplaner, men også de mange aflyste verdenskonferencer såsom Mobile World Congress og South By Southwest.

Ifølge dataselskabet AirDNA ventes den årlige omsætning for Airbnb-værter i Beijing at falde med 43 pct. i marts efter et registreret fald på 22 pct. i februar. Kina var selskabets hurtigst voksende marked før viruskrisen.

Airbnb har afvist at kommentere, hvorvidt situationen vil udsætte selskabets børsnotering, men en talsperson pegede på tidligere udsagn om 2020-målet.

- Jeg kan ikke se, hvorfor Airbnb ville gå på børsen i et sådant marked, vi har i dag. Rationelt set giver det mening for dem at vente, og umiddelbart virkede det heller ikke til, at de havde travlt med noteringen, vurderer en af Airbnbs investorer til Financial Times.

Ifølge Financial Times overvejer Airbnb en direkte notering af de eksisterende aktier, hvilket giver selskabet en potentiel mulighed for at have en mindre base af offentlige investorer.

Airbnb har taget hånd om deres kunder i de mest udsatte områder ved hjælp af tilbagebetaling, og ifølge avisen ventes selskabet stadig at komme på børsen i 2020.

BRANCHENYT
Læs også