Serier

Slut med billige øl og sodavand: Nu bliver grænsehandlen lammet

Nye anbefalinger fra Udenrigsministeriet og lukkede grænser får store konsekvenser for en milliardindustri lige syd for grænsen.

Corona rammer verden
Danskerne handler hvert år for milliarder i grænsebutikkerne. Foto: Claus Bonnerup.

Når de danske grænser midlertidigt lukker lørdag kl. 12, bliver der samtidig sat en stopper for de mange danskere, som hver dag kører over grænsen for at handle i de populære grænsehandelsbutikker.

Dermed står bl.a. den familieejede milliardkoncern Fleggaard til at miste en stor del af sin omsætning. Lukningen af grænserne gør det med al sandsynlighed umuligt at hente varer syd for den danske grænse.

»Som udgangspunktet vil vi selvfølgelig tilpasse vores kapacitet til efterspørgslen. Det er det eneste, som vi kan sige på nuværende tidspunkt,« skrev HR- og kommunikationschef Rikke Clausen, Fleggaard Holding, fredag sidst på dagen i en mail til Finans.

Fleggaard, der har otte butikker samt ni Calle-butikker, lever i høj grad af at sælge varer til danskere. Sidste år omsatte koncernen for 7 mia. kr. og tjente 353 mio. kr. før skat.

Men coronavirussen lukker altså nu mere eller mindre ned for den fysiske grænsehandel - i hvert fald for danskernes vedkommende. Og det endda helt frem til påske, hvor mange danskere normalt køber øl, snaps, slik og sodavand i store mængder i grænsehandelsbutikkerne.

Regeringen fraråder al unødvendig rejse ud af Danmark, og der indsættes skærpet kontrol ved grænsen. Indtil videre frem til den 13. april.

Danskerne handler hvert år for milliarder i grænsebutikkerne.

BRANCHENYT
Læs også