Erhverv

Danish Crown kæmper for at få medarbejdere ind i Danmark

Op mod 1.500 af Danish Crowns medarbejdere skal nu forbi politibevogtede grænseovergange for at komme på arbejde. Mange risikerer tilmed at blive sat i karantæne, hvis de returnerer til deres hjemland.

Danish Crown har 1.500 udenlandske medarbejdere på koncernens danske slagterier. Det kan blive et problem nu, da grænserne lukker og størstedelen af de udenlandske medarbejdere bliver sat i karantæne, hvis de returnerer til deres hjemland.
Foto: Gregers Tycho

Slagterigiganten Danish Crown kan potentielt miste 1.500 medarbejdere som følge af lukningen af Danmarks grænser.

Ud af koncernens 8.000 ansatte i Danmark kommer 1.500 fra udlandet – heraf størstedelen fra Polen samt 200-300 fra Tyskland og nogle fra Sverige.

De udenlandske medarbejdere skal nu passere politibevogtede grænseovergange for at komme på arbejde, og nogle af slagteriarbejderne bliver fra næste weekend sat i karantæne, hvis de returnerer til deres hjemland.

»Vi informerede allerede fredag aften vores udenlandske medarbejdere om grænselukningen og de udfordringer, de kan komme til at møde ved grænsen. Vi har opfordret dem til at medbringe en kopi af deres lønseddel samt deres adgangskort til Danish Crown, så de kan dokumentere, hvad formålet er med deres indrejse i Danmark,« fortæller pressechef Jens Hansen, Danish Crown.

Udlændinge kan nu kun komme ind i Danmark, hvis de har et formål, der for myndighederne er »anerkendelsesværdigt«. Det kan for eksempel være, hvis man bor eller arbejder i landet.

Lørdag sammensatte Danish Crown et hold af medarbejdere, som ringede rundt til alle selskabets udenlandske ansatte, for at høre om deres planer og svare på spørgsmål.

»Vores indtryk er, at størstedelen møder på arbejde mandag, og forventningen er, at vi kan opretholde en stort set normal produktion på både vores svine- og kreaturslagterier,« oplyser Jens Hansen.

For Danish Crowns mange polske medarbejdere er det imidlertid ikke alene en udfordring at komme over den tysk-danske grænse.

De polske myndigheder har natten mellem lørdag og søndag indført regler, som indebærer, at alle, der rejser ind i Polen efter dette tidspunkt, kommer i 14 dages hjemmekarantæne.

Danish Crowns mange polske medarbejdere rejser typisk hjem hver weekend, men hvis de gør det næste weekend, vil det medføre, at de bliver sendt i karantæne.

Først om en uge får Danish Crown derfor et præcist billede af, hvor stor en del af de polske medarbejdere, selskabet kan regne med i den kommende tid.

Lige nu og her ser det dog ud til, at bemandingen og produktionen på slagterierne kan opretholdes.

»Størstedelen af vores udenlandske medarbejdere har enten valgt at blive i Danmark i weekenden eller er på vej til Danmark i løbet af de næste timer,« vurderer Jens Hansen.

BRANCHENYT
Læs også