Erhverv

Flying Tiger har lukket ned på sit suverænt største marked

Flying Tiger Copenhagen har siden torsdag d. 12. marts lukket samtlige af sine butikker i Italien.

Artiklens øverste billede
Martin Jermiin blev i foråret 2019 ny adm. direktør for detailkæden Flying Tiger Copenhagen. Han fik løftet indtjeningen i 2019 men kæmper stadig med en stor gæld og nu også coronavirus. Foto: Gregers Tycho.

Flying Tiger Copenhagen har lukket alle sine butikker på sit suverænt største marked, det italienske, som følge af coronavirus. Det fremgår af firmaets italienske hjemmeside.

Den kapitalfondsejede detailkæde slås i forvejen med en stor gæld, så den nuværende krise gør kun tingene sværere.

Ved udgangen af 2018 var omkring hver ottende Tiger-butik placeret i Italien, som i øjeblikket er det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus.

Flying Tiger skriver på sin italienske hjemmeside, at man er bevidst om nødsituationen, som har ramt landet. Derfor har man siden 12. marts lukket samtlige butikker.

»Som de fleste andre danske virksomheder, er Flying Tiger Copenhagen i øjeblikket ved at danne sig et overblik over situationen og har derfor ingen kommentarer pt.,« skriver firmaets pressekonsulent i en mail.

Udbruddet af coronavirus rammer detailsektoren hårdt som følge af, at folk isoleres derhjemme, og butikker lukkes midlertidigt, og for Flying Tiger Copenhagen er situationen måske specielt alvor som følge af den gæld, selskabet slæber rundt på.

Det er konsekvensen af en kapitalfondsdrevet model, hvor gæld bruges til at forstærke afkastet. Godt, når tingene udvikler sig rigtigt - udfordrende, hvis tingene kører skævt.

Flying Tiger Copenhagen skyldte ved udgangen af 2018 næsten 1,6 mia. kr. til sine banker - herunder ifølge Finans’ oplysninger Nordea.

2019-regnskabet er endnu ikke offentliggjort, men selskabet har tidligere fortalt til Finans, at driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (ebitda) lander på ca. 375 mio. kr.

Det var en stor indtjeningsfremgang i forhold til 2018, men det er stadig relativt beskedent gælden taget i betragtning - især når 2020 ser ud til at blive ekstremt vanskeligt.

»Uret tikker, og indtjeningen i 2020 kan meget nemt komme til at skuffe. Det kan gøre covenants (lånebetingelserne, red.) mere snærende, og i 2021 venter en stigende gældsudfordring,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

Allerede i starten af 2019 var Flying Tiger Copenhagen i karambolage med sine lånebetingelser, så ejeren, kapitalfonden EQT, skød 354 mio. kr. i detailkæden.

Få måneder forinden opgav kapitalfonden at redde legetøjskæden Fætter BR, som gik konkurs.

Kapitaltilførslen fra EQT til Flying Tiger i foråret 2019 vidnede om, at kapitalfonden mente, at investeringen kunne reddes.

Samtidig sikrede det Flying Tiger bankernes fortsatte opbakning og en kreditfacilitet på i alt 2,05 mia. kr.

Men kreditten bærer i høj grad præg af, at EQT planlagde at sælge Flying Tiger så hurtigt som muligt - noget som synes umuligt i den nuværende situation.

Der skal således afdrages 225 mio. kr. på lånet i 2020 og hele 1,6 mia. kr. i 2021.

Afdraget i 2021 er i praksis noget nær umuligt at indfri, så enten skal lånet refinansieres - hvilket er blevet dyrere som følge af den forhøjede usikkerhed - eller også skal EQT finde en ny ejer.

Coronakrisen har desværre gjort det noget nær umuligt at iværksætte en salgsproces.

»Kortsigtet ser det ”svært” ud. Det afspejler på den måde det generelle aktiemarked, som også mildest talt er udfordret,« skriver Per Hansen.

Finans forsøger at få en kommentar fra EQT.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.