Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Norsk oliegigant laver kriseberedskab grundet corona og olieprisfald

Corona rammer verden
Equinor, der er noteret på børsen i Oslo, er faldet med næsten 30 pct. i marts. Foto: Carina Johansen

Den norske oliegigant Equinor, der i 2018 skiftede navn fra Statoil, opretter nu et midlertidigt kriseberedskab, der skal håndtere situationen her og nu samt se på de langsigtede konsekvenser, som udbruddet af coronavirus og det massive fald i olieprisen kan få af betydningen for koncernen.

- Det er udfordrende tider for os alle - både individuelt, i familier, i samfundet og i virksomheder. Vi står foran usikkerhed, siger Eldar Sætre, topchef i Equinor, i en meddelelse på koncernens hjemmeside.

- Vores fokus er at gøre, hvad vi kan for at begrænse smitten af virus. På samme tid må vi gøre alt, hvad vi kan for at holde forretningen kørende og producere og levere den energi, som verden har brug for, siger han.

Kriseberedskabet vil blive etableret de kommende dage og ledes af direktør Pål Eitrheim, der rapporterer direkte til Eldar Sætre.

- Udbruddet af coronavirus og faldet i priserne på råvarer kommer til at påvirke Equinor i lang tid. Vi er en robust virksomhed med en stærk balance, og vi drager nu fordel af de forbedringer, koncernen har gennemgået i de senere år.

- Men det vil være nødvendigt at tage store beslutninger for at reducere risiko, beskytte vores forretning og drift samt sikre vores virksomheds robusthed, siger Eldar Sætre.

Equinor, der er noteret på børsen i Oslo, er faldet med næsten 30 pct. i marts. Alene den 9. marts droppede selskabets aktie med 17,7 pct.

BRANCHENYT
Læs også