Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Volkswagen trykker stop på samlebåndene i Europa

For at forhindre yderligere spredning af coronavirus indstiller bilkoncernen Volkswagen produktionen på de europæiske fabrikker.

Corona rammer verden
Samlebåndsarbejder på VW-fabrikken i den tyske by Zwickau, der producerer den elektriske bilmodel ID.3. Foto: Matthias Rietschel/Reuters

Som følge af coronaudbruddet vil VW-koncernen i en periode stoppe produktionen af biler på en række fabrikker flere steder i Europa.

Fredag den 20. marts møder det sidste skiftehold ind, lyder det i en meddelelse fra den øverste ledelse fra hovedsædet i Wolfsburg.

Det skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

Beslutningen kommer efter der i de seneste dage har været tilfælde af smittede med coronavirus på flere fabrikker.

Produktionen vil blive sat på hold på fabrikker i Italien, Portugal, Slovakiet og Spanien. Og virksomheden planlægger at udvide nedlukningen flere andre steder i Europa.

De tyske fabrikker forbereder en pause på sandsynligvis mellem to og tre uger.

Den tyske bilkoncern, der udover VW, ejer mærkerne Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat og Skoda, meddeler, at det på nuværende tidspunkt er umuligt af forudse de økonomiske konsekvenser for 2020.

»På baggrund af den forværrede salgssituation sammen med usikkerheden i forhold til underleverancer til vores fabrikker, vil produktionen blive indstillet i den nærmeste fremtid i alle vores datterselskaber,« udtalte VW’s øverste chef, Herbert Diess, og tilføjede:

»2020 vil blive et meget svært år for os. Corona-pandemien giver os ukendte produktionsmæssige og økonomiske udfordringer. Samtidig er der bekymringen om de økonomiske konsekvenser på længere sigt.«

Ifølge en gruppe medarbejdertalsmænd er den kommende, midlertidige afbrydelse af produktionen dog ikke nok, skriver SZ.

»Under montagen af køretøjerne står arbejderne skulder ved skulder og kan ikke overholde de anbefalede sikkerhedsafstande på de enkelte arbejdsstationer for at undgå smitte. Der er brug for retningslinjer,« lyder det i en appel til ledelsen i VW.

Volkswagen, der en den største tyske industrikoncern, beskæftiger knap 700.000 verden over.

Mens VW forbereder at lukke ned i Europa, har nogle af koncernens fabrikker genoptaget produktionen i Kina med undtagelse af fabrikkerne i Changsha og Urumqi.

BRANCHENYT
Læs også