Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stor erhvervsudlejer udskyder huslejebetalinger

AKF sætter huslejen for restauranter, hoteller og caféer i bero i foreløbig to måneder. Andre erhvervslejere får i første omgang huslejenedslag på 50 procent som krisehjælp.

Corona rammer verden
Adm. direktør for AKF koncernen, Ino Dimsits, vil udskyde eller halvere huslejeopkrævningen hos mange af ejendoms- og investeringsselskabets erhvervslejere. Arkivfoto.

Ejendoms- og investeringsselskabet AKF, der udlejer langt størstedelen af sin boligmasse på godt 166.000 kvadratmeter til erhvervslejemål, forsøger at holde hånden under sine erhvervslejere ved enten helt at sætte huslejeopkrævningen i bero eller nedsætte den til det halve.

Det sker som konsekvens af coronakrisen og forsøgene på at inddæmme den økonomiske krise som følge af pandemien.

I første omgang får erhvervslejemål i de hårdest ramte brancher glæde af helt at slippe for huslejeopkrævning i foreløbig de næste to måneder. Det drejer sig ifølge adm. direktør i AKF Ino Dimsits om caféer, hoteller og restauranter.

Prisen for AKF for udskydelsen af huslejen er 5 mio. kr. om måneden.

Dertil kommer andre, som får huslejen nedsat med 50 pct. Det gælder mindre erhvervslejemål, som også er ramt af markant omsætningsnedgang, uden at det dog kan måle sig med f.eks. hoteller. Også her er der tale om udskydelse, så halvdelen af huslejen først skal betales senere.

Hvem der er omfattet af hvad, udvikler sig dog ifølge Ino Dimsits hele tiden løbende.

»Lige nu er vi ved at se på andre mindre erhvervsdrivende, som nok også kommer til at opleve stor omsætningsnedgang, f.eks. tøjbutikker, der næppe har mange kunder i butikken i disse tider. Dem vil vi også finde en måde at håndtere på,« siger han.

AKF-koncernen har omkring 1.000 lejere, hvoraf 35 pct. er beboelsesudlejning, mens resten er erhvervslejemål eller udlejning til det offentlige.

Koncernen er ejet af fagbevægelsen, og bestyrelsesformand Kim Simonsen, der også er formand for HK, finder kun tiltagene rimelige, selvom AKF sætter ejernes penge på spil.

»Vi slipper ikke igennem denne krise uden økonomiske tab nogen steder. Vi har nogle lejere, som hurtigt vil blive ramt, og vi vil hellere have, at de bliver hos os, end at de går ned. I første omgang er der jo kun tale om en likviditetsforskydelse,« siger Kim Simonsen.

BRANCHENYT
Læs også