Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DI om turismeerhverv: Der er nul indtægter

Selskaberne inden for turisme og oplevelser har brug for akut hjælp. Kassen er tom, og der er ingen indtægter. DI klar med seks konkrete forslag.

Corona rammer verden
Turismen er ramt - lige før højsæsonen.
Foto. Carsten Ingemann.

Coronakrisen rammer selskaberne indenfor turisme og oplevelser på det værste mulige tidspunkt. Kassekreditten er tom efter en lang lavsæson, og nu er der ingen aktiviteter, netop som påsken er forude.

DI har derfor konkrete forslag til, hvordan de værste konsekvenserne for selskaberne kan afhjælpes.

»Tilbagemeldingerne fra turist- og oplevelseserhvervet er enslydende. I løbet af halvanden uge har alt ændret sig. Indtægterne er nul eller tæt på nul, og selvom virksomhederne gør alt, hvad de kan, så kan de ikke reducere omkostningerne hurtigt nok,« siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

DI, foreslår bl.a., at regeringen hurtigst muligt udvider kompensationsordningen for aflyste arrangementer, så alle bliver omfattet.

DI ønsker også, at der gives sikkerhed for forudbetalinger frem i tiden, så kunder og turister er sikre på at få pengene tilbage. Det vil øge incitamentet til at booke og dermed hjælpe selskaberne.

Organisationen ønsker også klarere retningslinjer for de mange restriktioner, som bør samordnes for at skabe bedre gennemsigtighed.

DI Fremhæver, at coronakrisen har medført, at hovedparten af turist- og oplevelseserhvervet er lukket helt eller delvist ned. Det har store og alvorlige konsekvenser for erhvervet.

»Turist- og oplevelseserhvervet har været igennem en lavsæson, og i de fleste virksomheder betyder det, at kassekreditten på dette tidspunkt er fuldt udnyttet. Virksomhederne var ved at forbedrede sig på at skulle skrue op for aktivitetsniveauet op mod påsken. På den måde rammer coronavirussen erhvervet ekstra hårdt, og derfor er der behov for målrettet hjælp til erhvervet,« siger Kent Damsgaard.

Her er de seks forslag:

1) Udvidet kompensationsordning, der inkluderer alle arrangementssteder såsom biografer, koncertsale, kulturinstitutioner, musikhuse, spillesteder, møde- konference- og messecentre, der mister indtægter på aflysninger, væsentlige ændringer eller udskydelser af arrangementer som følge af regeringens forsamlingsforbud.

2) Målrettet moms- og skatteeftergivelse indenfor rammerne af gældende statsstøtteregler.

3) Kompetenceudvikling via e-kurser, webinarer og lignende.

4) Konkrete påbud til virksomheder. Fordi udenlandske aktionærer fra f.eks. Storbritannien og USA ikke har forståelse for, at deres virksomheder i Danmark holder lukket, når de ikke har fået et påbud fra myndighederne.

5) Ensretning af de mange meldinger om restriktioner for at undgå forvirring. F.eks. om datoerne for restriktioner.

6) Sikkerhed for forudbetalinger til hoteller, feriecentre, sommerhusudlejningsbureauer mm. Det vil sikre, at turisterne får deres forudbetalinger tilbage, så de tør booke til glæde for selskaberne.

BRANCHENYT
Læs også