Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Alle storcentre, restauranter og værtshuse lukker, og der indføres forsamlingsforbud

Kampen mod coronavirussen optrappes: Alle storcentre samt restauranter, værtshuse, frisører og en række specialbutikker skal holde lukket fra i morgen klokken 10. Samtidig indføres forsamlingsforbud. Dagligvarebutikker og apoteker holder fortsat åbent.

Corona rammer verden
Kampen mod coronavirussen resulterer nu i mennesketomme gader og tomme butikker.
Foto: Gregers Tycho

Regeringen optrapper nu kampen mod spredningen af coronavirussen og tvangslukker fra i morgen klokken 10.00 landets storcentre samt en række andre butikker og aktiviteter.

Det har statsminister Mette Frederiksen netop meddelt på et pressemøde.

Mette Frederiksen understregede, at lukningerne ikke omfatter apoteker og fødevarebutikker - fødevarebutikker i storcentre kan også forblive åbne, mens de øvrige specialbutikker i centrene skal lukke.

Lukninger
Fra onsdag klokken 10 skal følgende forretninger og aktiviteter lukke. Lukningerne gælder foreløbig til 30. marts.
  • Alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter og fitnesscentre.
  • Frisører, massører og tatovører.
  • Restauranter, cafeer, barer, værtshuse, diskoteker, natklubber, vandpibecafeer.
  • Storcentre skal også lukke, men det ikke gælder fødevarebutikkerne.
  • Restauranter har mulighed for at tilbyde kunderne take-away.

Mette Frederiksen oplyste at de nye skærpede krav om lukning også omfatter natklubber, diskoteker, værtshuse, restauranter, cafeer og andre typer af spisesteder.

Også frisører, fitnesscentre, massører, solcentre og andre typer af virksomhed, hvor der er tæt kontakt mellem kunderne skal lukke, med mindre der er tale om en sundhedsfaglig behandling, meddelte Mette Frederiksen. Sports- og idrætsaktiviteter skal ligeledes lukkes.

Alle disse forbud gælder i første omgang frem til 30. marts.

Disse tiltag suppleres af et nyt forsamlingsforbud, som indebærer, at man ikke må samles mere end 10 personer - hverken inde eller ude.

Mette Frederiksen fastslog på pressemødet, at alle de butikker, som fortsat holdes åbne, skal sikre, at kunderne har mulighed for at vaske hænder eller spritte af. Ligeledes skal butikkerne forebygge kødannelse og sikre, at der er en passende afstand mellem kunderne.

Rigspolitichef Thorkild Fogde fastslog på pressemødet »rigtig mange butikker og især restauranter og værtshuse vil være nødt til at lukke ned, indtil det her er overstået.« Han fastslog dog samtidig, at politiet ikke vil fare frem med bål og brand og bødeblok, men vejlede de butikker, hvor der kan være problemer med at leve op til de nye skærpede arealkrav, som politiet hurtigt vil informere mere detaljeret om.

Der er således ikke tale om lukning af alle typer af specialbutikker - tøjforretninger osv. Uden for storcentrene og arkaderne kan de fortsat holde åbent, blot de lever op til de skærpede afstandskrav og stiller vand og sæbe eller håndsprit til rådighed for kunderne.

BRANCHENYT
Læs også