Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump betragter sin coronaplan som »fantastisk« på nær ét punkt

USA's præsident hævder, at han længe har anskuet coronavirussen som en pandemi og handlet derefter.

Corona rammer verden
Donald Trump forklarede tirsdag, at han i lang tid har betragtet corona som en pandemi. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

USA’s præsident er blevet beskyldt for at undervurdere coronavirussen i så lang tid, at der findes et stort mørketal af smittede amerikanere udover de 6.000 registrerede tilfælde. Fordi myndighederne først er vågnet op nu.

På tirsdagens pressekonference i Det Hvide Hus afviste Donald Trump dog at have reageret forkert eller for sent, men betegnede tværtimod sin administrations indsats som »fantastisk«, da præsidenten blev adspurgt om, hvorfor USA ikke reagerede mere drastisk for flere uger siden.

»Det her er, hvor vi bevægede os hen fra begyndelsen. Det her er, hvad vi forestillede os. Det her er det næste logiske skridt. Vi lukkede ned over for Kina meget tidligt, og jeg tror, at det har reddet en enormt masse liv,« sagde Donald Trump på pressekonferencen, hvor han lagde op til at understøtte USA’s økonomi med 850 mia. dollars.

Svaret fik en anden journalist til at spørge, om der ikke er sket et toneskifte i præsidents måde at anskue situationen.

Nej, lød svaret.

»Jeg har følt, at det var en pandemi længe før, at det blev kaldt en pandemi. Så der er ikke sket en forandring i tonen,« forklarede Donald Trump.

Han har bidt mærke i, at demokraterne Joe Biden og Bernie Sanders har kritiseret indsatsen i forbindelse med deres optrædener i primærvalget, men det affærdigede præsidenten som partsindlæg.

»Vi har gjort et fantastisk job. Det eneste, vi ikke har gjort så godt er at få god presseomtale. Det er ikke blevet værdsat. Selv ikke nedlukningen af grænserne, selv om det aldrig er sket før,« konstaterede Donald Trump.

BRANCHENYT
Læs også