Erhverv

Scandinavian Tobacco Group suspenderer forventningerne

Usikkerhed og mangel på gennemsigtighed som følge af coronavirus spænder ben for de økonomiske forventninger.

Scandinavian Tobacco Group (STG) har nu også trukket sine forventninger til hele 2020 tilbage på grund af udbruddet af coronavirus.

Det fremgår af en meddelelse fra tobakskæmpen torsdag aften.

- Som følge af det globale udbrud af coronavirus (Covid-19) og den usikkerhed og mangel på gennemsigtighed, som udbruddet har medført, finder Scandinavian Tobacco Group det rigtigst at suspendere de finansielle forventninger for 2020, hedder det.

STG holder imidlertid fast i det planlagte udbytte for 2019 på 6,10 kr. per aktie, ligesom programmet for aktietilbagekøb på 300 mio. kr. ventes gennemført, omend tidspunktet for igangsættelsen er usikkert.

Koncernen fremhæver desuden, at den har haft en god start på året og "præsteret som forventet". At prognosen for 2020 alligevel ikke opretholdes skyldes, at de mange myndighedsrestriktioner ses påvirke forbrugernes bevægelsesfrihed og dermed også deres "indkøbs- og forbrugsmønstre". Det medfører mindre gennemsigtighed i forretningen, skriver selskabet, som regner med en normalisering i dets marked efter pandemien.

- Vi har en fundamentalt robust forretning med sund indtjening og stærke cash flows. Jeg føler mig overbevist om, at vi har et godt udgangspunkt til at håndtere de udfordringer, vi står overfor, og vi bestræber os på at navigere igennem en usikker periode, hvor vi skal beskytte både vores medarbejdere, vores kunder og vores forretning, udtaler administrerende direktør Niels Frederiksen i en meddelelse.

BRANCHENYT
Læs også