Serier

Novo Nordisk klar med coronahjælp til mindre virksomheder: Betaler regninger før tid

Novo Nordisk vælger nu at betale regninger til selskabets mindre leverandører før tid, for at hjælpe dem igennem coronakrisen.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Novo Nordisk

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk er nu klar med en økonomisk håndsrækning til koncernens mindre leverandører, der er hårdt presset på grund af coronavirussen.

For at sikre sig at underleverandørerne har nok penge i kassen til de kommende uger, vælger Novo Nordisk nu at betale regninger før tid til en række af selskabets underleverandører.

Det bekræfter Novo Nordisk over for Finans.

»For at understøtte likviditeten hos vores mindre leverandører, der er berørt af coronakrisen, har vi informeret dem om, at deres regninger hos os vil blive betalt så hurtigt som muligt – og senest indenfor de næste par dage,« skriver Mette Kruse Danielsen, pressechef i Novo Nordisk, i en mail til Finans.

Novo Nordisk vil dog ikke oplyse, hvor stort et beløb det drejer sig om.

Dermed følger Novo Nordisk efter bl.a. dagligvarekoncernen Salling Group, der torsdag meddelte, at koncernen ændrer de normale betalingsfrister, så der denne uge flyder 500 mio. kr. ud til små og mellemstore leverandører.

Salling Group står bag bl.a. Føtex, Netto og Bilka.

»Vi ved godt, at det er et beskedent bidrag i det store billede sammenlignet med nationale hjælpepakker. Vores initiativ bidrager straks til at forbedre mindre virksomheders likviditet, og det er et af vores bidrag til, at Danmark kan bevare flest mulige arbejdspladser på den anden side af coronakrisen,« lød det fra Per Bank, adm. direktør i Salling Group.

Novo Nordisk og Salling Group er dog ikke de eneste, der giver en hjælpende hånd til sine leverandører.

Onsdag meldte Coop Danmark, der bl.a. rummer kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Irma og Fakta, at koncernen tilbyder aftaler om lempeligere betalingsvilkår, hvis en mindre leverandør er i økonomiske vanskeligheder.

Også topchefen for pumpekoncernen Grundfos, Mads Nipper, har været på banen med en opfordring til, at de største danske virksomheder fremrykker betalingen for at hjælpe de små.

Læs også