Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

New York følger Californien og lukker ned

New York lukker nu ned for at bremse spredningen af coronavirussen. Antallet af smittede stiger eksplosivt.

Corona rammer verden
Gaderne i New York tømmes nu for liv. 6th Avenue på Manhattan kan nu bruges som cykelsti.  REUTERS/Mike Segar

Storbyerne New York og Los Angeles lukker nu helt ned for at bremse spredningen af coronavirussen.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo har netop beordret alle borgere til at holde sig inden døre, og ifølge CNBC understreger guvernøren, at »vi er alle under karantæne nu«.

I USA er det foreløbig staten New York, der er hårdest ramt af coronavirussen. Antallet af konstaterede smittede er i dag vokset med knap 3.000 til lidt over 7.000.

»Dette er det mest drastiske indgreb, vi kan foretage. Livet er ikke, som det plejer. Accepter det og lær at leve med det,« lød budskabet fra Andrew Cuomo.

Borgmesteren i New York City, Bill de Blasio, har forsøgt at overtale guvernøren til at indføre et regulært udgangsforbud. Dette har guvernøren dog foreløbig afvist af frygt for, at det vil udløse panik og hamstringsbølger. Halvdelen af alle smittede i staten er i byen New York og i løbet af et par timer torsdag steg antallet med næstne 1.000.

De regler, der nu indføres i New York minder meget, om de restriktioner, der allerede er i kraft i lande, som Danmark. Og Andrew Cuomo understreger, at der ikke er tale om løse anbefalinger fra myndighederne: Restriktionerne skal opfattes som en ordre, og de vil blive håndhævet, fastslår guvernøren. I mellemtiden er velhavende newyorkere allerede begyndt at flygte ud af byen, hvilket har fået prisen på lejeboliger til at stige eksplosivt i The Hamptons og andre områder nær storbyen.

Coronavirussen skaber nu også problemer for de få flyafgange, som ikke i forvejen er aflyst. Kontroltårnet i John F. Kennedy Airport i New York måtte i en periode lukkes og trafikken omdirigeres, fordi en tekniker var konstateret smittet og alt skulle rengøres.

Borgerne San Francisco-området har ifølge CNBC været omfattet af et udgangsforbud siden i mandags. Californiens guvernør Gavin Newsom har nu beordret alle statens 40 mio. indbyggere til at blive hjemme, rapporterer Reuters. Det er kun tilladt at gå ud for at købe fødevarer, medicin eller lignende livsnødvendige fornødenheder. Gawin Newsom vurderer, at udgangsforbudet vil være i kraft i otte uger.

Borgmesteren i Los Angeles Eric Garcetti har ifølge Reuters betegnet udgangsforbuddet, som »øjeblikket, da alt blev forandret.« Han understreger, at restriktionerne er nødvendige, da »ingen af os har den nødvendige infrastruktur« (til at håndtere et meget stort antal syge på en gang, red.).

BRANCHENYT
Læs også