Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Advokater advares mod lyttende højtalere

Stort britisk advokatfirma vil have medarbejdere til at slukke for højtalere, der kan lytte med, når de arbejder hjemme under corona-lockdown.

Corona rammer verden
I hele verden er ansatte tvunget til at arbejde hjemmefra for at mindste risikoen for smitted med coronavirus. Foto: FABRIZIO BENSCH // Ritzau Scanpix

Sluk for Google og Alexa. Man ved jo ikke, om de lytter med. Sådan lyder rådet fra det britiske advokatfirma Mishcon de Reya LLP i disse tider, hvor medarbejdere er tvunget til at arbejde hjemmefra.

Det skriver Bloomberg.

Advokaterne rådes til at sørge for, at stemme-kontrollerede højtalere er slukket, når de skal snakke med klienter hjemme. Det er dog ikke kun de smarte højtalere, der er frygt for aflytning ved. Advokatfirmaet opfordrer også til at være opmærksom på babyalarmer og deslige.

»Måske er vi en smule paranoide, men vi er nødt til at have en utrolig stor tiltro til de her firmaer og produkter ellers. Vi vil helst ikke tage nogen chancer,« siger Joe Hancock, der er partner i Mishcon de Reya LLP, til Bloomberg.

Det er dog heller ikke første gang, at de snakkende højtalere bliver mistænkt for at høre lidt mere med, end forbrugerne egentlig tror.

Både Google og Amazon, der står bag nogle af de mest populære stemmestyrede højtalere siger dog, at højtalerne kun begynder at høre efter, når de bliver aktiveret via. et ord, der ”vækker” dem. Det skulle ifølge begge producenter være uhyre sjældent, at højtalerne tænder uden først at blive aktiveret.

Englænderne er dog også langt fra de eneste, der er blevet sendt hjem for at arbejde i stedet for at møde ind på kontoret. I størstedelen af Europa er medarbejdere blevet sendt hjem for at klare dagens opgaver fra hjemmet.

Butikker, kontorer og skoler er lukket ned for at mindske smitterisikoen mest muligt. Derudover opfordres befolkningen også til at blive indenfor hjemmets fire vægge så meget som muligt.

BRANCHENYT
Læs også