Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Novo: Lilly udsætter studier på grund af virusudbrud

Corona rammer verden
Udsættelsen skyldes, at virusudbruddet har gjort det nødvendigt for en lang række sundhedssystemer verden over at prioritere behandlingen af patienter med coronavirus og begrænse alle andre aktiviteter. Foto: Tim Gruber

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly, der konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for diabetesmedicin, udskyder nu opstarten af hovedparten af sine planlagte kliniske studier og indstiller indrulleringen af nye patienter i de studier, der allerede er i gang. Det sker på grund af coronapandemien.

For de patienter, der allerede er optaget i kliniske studier, fortsætter behandlingen som planlagt.

Det fremgår af en meddelelse.

Udsættelsen skyldes, at virusudbruddet har gjort det nødvendigt for en lang række sundhedssystemer verden over at prioritere behandlingen af patienter med coronavirus og begrænse alle andre aktiviteter.

Det betyder, at muligheden for at indlede nye studier og indrullere nye patienter er kraftigt svækket på en lang række forskningscentre verden over.

- Lilly arbejder hårdt på at lette noget af presset, som den globale Covid-19 pandemi har lagt på vores sundhedssystem. Vi har omlagt en lang række laboratorier til at håndtere diagnostiske test fra patienter, og vi forsker i potentielle behandlinger, siger Tim Garnett, der er medicinsk direktør ifølge en meddelelse.

BRANCHENYT
Læs også