Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Verdens største bryggeri trækker forventningerne efter virusudbrud

Corona rammer verden
AB Inbev spåede så sent som i februar, da bryggeriet præsenterede sit regnskab for 2019, at væksten ville vende tilbage i anden halvdel af 2020, som derfor ventedes at resultere i en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på 2-5 pct., men den forventning er nu strøget. Foto: Daniel Karmann/picture-alliance/dpa/AP Images Foto: Daniel Karmann/AP

Den belgiske bryggerigigant AB Inbev, der konkurrerer med danske Carlsberg flere steder i verden, følger nu efter flere andre store selskaber og trækker sine forventninger til 2020 tilbage på grund af usikkerheden, som det globale udbrud af coronavirus har skabt.

AB Inbev spåede så sent som i februar, da bryggeriet præsenterede sit regnskab for 2019, at væksten ville vende tilbage i anden halvdel af 2020, som derfor ventedes at resultere i en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på 2-5 pct. Den forventning er nu strøget.

Her fortalte selskabet også, at virusudbruddet, der på daværende tidspunkt kun i mindre grad var registreret uden for Kina, i årets første to måneder havde betydet tabt omsætning på 285 mio. dollar - svarende til 2 mia. kr. - og et tab på driften i niveauet 170 mio. dollar.

Siden har virusudbruddet spredt sig til store set hele verden, og epicentret er nu Europa, hvor særligt Italien er hårdt plaget. Det har betydet nedlukninger af butikker og grænser flere steder, herunder i Danmark, hvor store dele er lukket ned frem til efter påske.

- Siden 27. februar er størrelsen og styrken af Covid-19 øget signifikant resulterende i restriktioner for flere kunder samt andre begrænsninger og tiltag til social distancering i mange lande i midten af marts.

- På grund af usikkerheden, volatiliteten og den hurtigt ændrende udvikling af pandemien på de markeder, som AB Inbev operer på, trækker selskabet sin prognose for 2020 i sin helhed på grund af konsekvenserne af Covid-19, skriver bryggeriet i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Trods den sløjfede prognose er der dog medvind til AB Inbev-aktien tirsdag formiddag, hvor aktien stiger 2,6 pct. til 40,11 euro. Det sker dog i et generelt positivt marked, hvor de ledende europæiske aktiebørser stiger 2,8 til 4,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også