Serier

Blandt myter, mavefornemmelser og meninger: Otte spørgsmål om corona – og svar fra professorerne

Mens coronavirus trives og får kurven over antallet af smittede, indlagte og døde danskere til at stige, trives også bekymringen, myterne og spørgsmålene på de sociale medier og debatfora. Jyllands-Posten har samlet en række af de mest påtrængende spørgsmål og sendt dem forbi forskere, lægeeksperter og myndigheder. Læs deres svar her.

Corona rammer verden
Illustration: Lotte Overgaard

Kan vi behandle coronavirus med C-vitamin eller malariamidlet klorokin? Er det rigtigt, at coronavirus kan hænge i timevis i luften og dermed være mere smittefarlig, end vi troede?

Der er ikke meget forskning at trække på, når vi skal gøre os kloge på coronavirus og dens konsekvenser. Vi har heller ikke meget erfaring at læne os op ad. Men behovet for viden og fakta er stort, og professor og ledende overlæge Lars Østergaard fra Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital kaster sig sammen med professor og pandemiforsker Lone Simonsen, Institut for Naturvidenskab og Miljø, RUC, og sektionsleder Brian Kristensen, Statens Serum Institut, her ud i at skille myter fra fakta...

BRANCHENYT
Læs også