Erhverv

Equinor varsler milliardtiltag oven på virusudbrud og olieprisfald

»Equinor er i en stærk finansiel position til at kunne håndtere markedsvolatilitet og usikkerhed, siger topchef Eldar Sætre« Foto: Norsk olje og gass/Wikimedia Commons

Den norske oliekæmpe Equinor - det tidligere Statoil - har onsdag morgen præsenteret en stribe tiltag, der skal styrke selskabets finansielle robusthed.

Blandt andet skæres investeringsniveauet i 2020 med 20 pct. til omkring 8,5 mia. dollar, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Derudover sænkes efterforskningsaktiviteterne med 400 mio. dollar i år, og driftsomkostningerne skal reduceres med omkring 700 mio. dollar.

- Equinor er i en stærk finansiel position til at kunne håndtere markedsvolatilitet og usikkerhed, siger topchef Eldar Sætre.

- Vores strategi ligger fortsat fast, og vi iværksætter nu tiltag til yderligere at styrke vores robusthed i denne situation med spredning af coronavirus og lave råvarepriser.

Allerede for et par dage siden sløjfede Equinor sit aktietilbagekøbsprogram på ubestemt tid på grund af den aktuelle situation.

Her flagede selskabet også for onsdagens plan, som investorerne dog måtte vente på til "slutningen af marts".

BRANCHENYT
Læs også