Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danmarks største kæde lukker 17 hoteller

1.250 medarbejdere i Scandic hotelkæden sendes hjem midlertidigt. Mere end halvdelen af kædens hoteller lukker til efter påske.

Corona rammer verden
Værelserne står tomme hos Scandic. Kæden lukker 17 hoteller. Foto: Finn Frandsen

Hotelkæden Scandic lukker 17 ud af 27  hoteller i Danmark. Årsagen er, at kunderne udebliver på grund af coronakrisen, så værelserne står tomme.

Lukningen sker midlertidigt frem til efter påske den 14. april.

»Covid-19-epidemien har haft store konsekvenser for efterspørgslen og dermed også økonomisk for vores forretning. Det betyder, at vi nu midlertidigt lukker ned for 17 af vores hoteller. Nedlukningerne er en hård, men nødvendig beslutning for at komme bedst muligt igennem denne krise. Vi har kort sagt behov for konsolidering af forretningen,« siger Søren Faerber, adm. direktør for Scandic Danmark i en pressemeddelelse.

Som en konsekvens af coronakrisen vil Scandic sende i alt 1.250 medarbejdere hjem midlertidigt på lønkompensation.

Scandic har indtil videre hjemsendt 650 medarbejdere på baggrund af den tidligere indgåede aftale mellem Dansk Erhverv og 3F, som gælder indtil den 29. marts.

Efter denne dato vil de hjemsendte medarbejdere overgå på den nye trepartsaftale om lønkompensation. Scandic vurderer, at yderligere 600 medarbejdere hjemsendes i forbindelse med de midlertidige lukninger.

Scandics 17 hoteller lukker fra søndag den 29. marts og foreløbig frem til den 14. april. Hotelkæden vil løbende vurdere den aktuelle og lokale situation og vil åbne hotellerne igen, når efterspørgslen er tilbage. Scandic udelukker ikke, at der kan blive tale om flere midlertidige lukninger af kædens hoteller.

Scandic holder fortsat 10 hoteller åbne, hvor efterspørgslen er størst.

Comwell-hotelkæden meddelte tidligere på ugen, at man lukker 8 af kædens 15 hoteller i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også