Erhverv

Ledighedskøen vokser: 3100 danskere meldte sig ledige tirsdag

Knap 3.100 danskere meldte sig ledige tirsdag, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det er tre gange så mange som normalt. Siden 9. marts er ledighedskøen vokset med næsten 43.000 personer.

Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Køen af arbejdsløse danskere fortsætter med at vokse med stor fart. Tirsdag meldte 3.096 personer sige ledige, hvilket er omkring tre gange så meget som på en normal tirsdag.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Dagen før, mandag, voksede ledighedstallet med næsten 6.000.

Dermed har næsten 43.000 danskere meldt sig ledige siden den 9. marts, hvor coronavirussen for alvor ramte Danmark.

Ser man på marts måned som helhed, er ledighedstallet vokset med 51.000 personer.

«Det er en på papiret svimlende stigning i ledigheden, hvis lige vi ikke har set i nyere økonomisk historie. Til sammenligning steg ledigheden efter finanskrisen med 57.000 personer i hele 2009,« siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Tallet er dog lavere end tirsdag i sidste uge, hvor knap 4.100 danskere meldte sig ledige.

Coronakrisen har medført, at store dele af det danske samfund har været lukket ned siden midten af marts, hvilket har ramt dansk erhvervsliv over en bred front og fået flere virksomheder til at sende medarbejderne hjem.

»Dansk økonomi er blevet ramt af en kraftig fyringsbølge. Særligt turist- og oplevelseserhvervene er hårdt ramt. Men vi ser desværre også, at et stigende antal brancher inden for handel- og detailsektoren oplever massive fald i omsætningen i øjeblikket,« siger Tore Stramer.

Regeringen meddelte mandag, at nedlukningen af samfundet fortsætter frem til og med den 13. april.

BRANCHENYT
Læs også