Serier

Nu skal Formel 1-hold lave respiratorer

Flere Formel 1-hold har reageret på Boris Johnsons appel til industrien om produktion af respiratorer.

Corona rammer verden
Formel 1 hold med base i Storbritannien skal være med til at designe og teste respiratorer til det britiske sundhedsvæsen som står og mangler 30.000 til sine patienter. Foto Thomas Wilmann

Normalt er de kendt for at producere de hurtigste racerbiler i verden. Nu vil de de være blandt de hurtigste til at producere udstyr til sundhedsindustrien.

Storbritanniens premierminister Boris Johnson appellerede i sidste uge til landets industri om at hjælpe med at få produceret 30.000 respiratorer til landets hospitaler.

Den opfordring har Formel 1-holdene Mercedes og McLaren taget til sig, skriver Bloomberg.

Sammen med Airbus, Siemens og Smiths Group arbejder de to Formel 1-hold som det første virksomhedshold på to typer af designs.

Den ene er en form for respirator til ikke-kritiske patienter, som hurtigt kan produceres i et stort antal. Og en anden model beregnet til brug for patienter i kritisk tilstand.

Med i gruppen er desuden Penlon Ltd., der i forvejen fremstiller anæstesimaskiner, som ofte indgår som en del af respiratorer på intensivafdelinger.

Formel 1-organisationen udsendte i fredags en fælles meddelelse, hvor man fortalte, at samtlige teams med base i Storbritannien er klar til at arbejde på respirator-projektet.

»Alle holdene har ekspertdesign, teknologi og produktionskapacitet og er specialiserede i hurtige prototyper og fremstilling af dele i høj kvalitet, som man håber kan anvendes til de kritiske behov, som regeringen har udpeget,« lød det i meddelelsen.

Der er i alt syv F1-teams med repræsentation i Storbritannien, og Mercedes og McLaren er de første, som indgår i en decideret gruppe med andre industrivirksomheder.

De øvrige hold er med i processen ved at tilbyde test og validering af prototyperne og deres designs, skriver Bloomberg.

Læs også