Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tusindvis af virksomheder står i kø for at søge om lønkompensation

Erhvervsstyrelsen forventer, at 50.000 virksomheder vil søge om lønkompensation. Onsdag åbnede styrelsen for sluserne.

Corona rammer verden
SAS er et af de selskaber, der har meldt ud på forhånd, at virksomheden vil søge om lønkompensation. Foto: Jens Dresling

Tusindvis af virksomheder lagde onsdag et tungt pres på Erhvervsstyrelsens it-systemer, da styrelsen åbnede for ansøgninger om lønkompensation.

Kl. 15.00 var omkring 10.000 i kø for at få adgang til virksomhedsguiden.dk, hvor man kan søge om den støtte, regeringen har forhandlet på plads med arbejdsmarkedets parter.

»Hvis nogen nogensinde har været i tvivl om, hvor vidt det var nødvendigt med hjælpepakker, så er det i hvert fald gjort til skamme nu,« siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

»Det er godt nok sjældent, at virksomheder hænger i kø på en offentlig hjemmeside, som de gør her, og det vidner om, hvor abnormt stort behovet er,« siger han.

Ordningen om lønkompensation betyder, at virksomheder kan få støtte fra staten til at sende medarbejdere hjem med løn i stedet for at fyre dem. Staten betaler op til 23.000 kr. om måneden for en funktionær og op til 26.000 kr. om måneden for en ikke-funktionær.

Erhvervsstyrelsen vurderer, at 50.000 virksomheder vil benytte sig af ordningen, og Folketinget har bevilget 23 mio. kr. ekstra til styrelsen for at stå for sagsbehandlingen.

Først senere åbner styrelsen op for andre og endnu større støtteordninger om bl.a. støtte til kriseramte virksomheders faste omkostninger.

»Vores budskab har hele tiden været, at nu skal vi have disse ordninger ud og virke, og nu kan vi se, at budskabet har bund i en virkelighed, der er ganske, ganske alvorlig,« siger Kent Damsgaard.

Selv om tusindvis af virksomheder måtte stå i kø onsdag, giver det ikke umiddelbart anledning til bekymring i DI.

»Det er klart, at det er noget, vi vil følge tæt, men vi har også forståelse for, at der er en prop nu, for der er en kæmpe efterspørgsel,« siger Kent Damsgaard.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler i en pressemeddelelse, at det er vigtigt for regeringen at redde arbejdspladser, og at ordningen om lønkompensation er et element i dette.

»Samtidig giver det virksomhederne mulighed for at beholde medarbejdere, så de hurtigt kan komme på benene igen, når den ekstraordinære situation er i bedring,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også